20 September 2011

Ο εθνικός αγώνας δικαιώνεται

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της κρισιμότερης, μέχρι την επόμενη, τηλεδιάσκεψης Αντιπροέδρου- Τρόικας, οι εντολές ήταν ρητές: Λευτεριά στον Μάκη Ψωμιάδη. 

Για 24 ώρες οι αφόρητες πιέσεις των δανειστών για επίλυση του σκανδάλου του πολιτικού κρατούμενου Μάκη, έφτασαν τη χώρα μας ένα βήμα πριν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ερυθρός Σταυρός και Γιατροί Χωρίς Σύνορα μετά από δραματικές παρεμβάσεις έπεισαν την αμετάπειστη τρόικα, να θέσει ένα τελευταίο δραματικό δίλημμα: Μάκης ή Χρεοκοπία.

Το δίλημμα- μαχαιριά στον άκαρδο αντιπρόεδρο, που βρήκε να εξαντλήσει όλη τη μανία του πάνω σε έναν αθώο και νομοταγή πολίτη, διακινδυνεύοντας την δια παντός κατάταξη της χώρας μας στον “άξονα του κακού”, ήταν αμείλικτο.

Ο Μάκης δεν ήταν δυνατόν να μείνει ούτε για μία ώρα ακόμη φυλακισμένος. Την τελευταία στιγμή, μόνο, προέκυψε κάποια φορολογική παρεξήγηση του μακρινού παρελθόντος, που ανέβαλε την άμεση απελευθέρωση του. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος, υπό το φόβο της άμεσης χρεοκοπίας, απαίτησε από τον αρμόδιο διευθυντή ΔΟΥ να σηκωθεί από τον καναπέ και να ανοίξει το μαγαζί για να λυθεί η παρεξήγηση.

Ο Μάκης όμως απέδειξε για ακόμη μία φορά το μεγαλείο της αγνής του καρδιάς. Αρνήθηκε να σηκώσει τον διευθυντή από τον καναπέ βραδιάτικο και συμφώνησε να περάσει τη νύχτα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, με θέα την τηλεδιάσκεψη και συνεχή πρόσβαση σε πούρα, ουίσκι, φυστίκια και αγιορείτικα κομποσκοίνια. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1