21 September 2011

Κρυφτούλι με τα νούμερα

Το 1999, τη χρονιά της μεγάλης μας εισόδου στα σαλόνια του ευρώ, τότε που μας λέγαν ότι αφήναμε για πάντα τη μιζέρια της δραχμής, τα καταφέραμε και μπήκαμε με την αξία μας: αλλάζοντας τους αριθμούς, με την ευγενική χορηγία των αδερφών μας στη Goldman Sachs.

Ήταν η κυβέρνηση Σημίτη αυτή που της έκατσε η μπίλια της αναμόχλευσης των μαύρων αριθμών, που εκείνη και οι όμοιοι της για χρόνια μπογιάτιζαν. Έτσι, για όλα όσα δημιούργησε, είχε στο πλάι τα ξεφτέρια για βοήθεια, αφού πρώτα πέρασε τους Ευρωπαίους για κορόιδα. Εκείνοι φυσικά είχαν κάτι άλλο στο νου. Αυτό που ζούμε σήμερα...

Ύστερα ήρθε ο Καραμανλής και η ΝΔ του. Αφού μετά από μήνες με τα κομπιουτεράκια στην τσέπη για να κάνουμε τους υπολογισμούς, φάγαμε μια χαρά στη μάπα τις στρογγυλοποιήσεις του ευρώ, μάθαμε και να υπολογίζουμε ταυτόχρονα σε δραχμές όλα τα φράγκα που τσέπωναν οι παρατρεχάμενοι του, βλέποντας να περνά το ένα σκάνδαλο πίσω απ' το άλλο.

Αφού καήκαμε και πάλι από τη ΝΔ, πιστέψαμε τον μίστερ «Λεφτά Υπάρχουν» και τον κάναμε και αυτόν πρωθυπουργό. Τούτος, όχι μόνο μας έταζε λεφτά, αλλά πριν ακόμη γίνει η μαλακία και τον ψηφίσουμε, φώναζε δεξιά και αριστερά ότι ο Κωστάκης μας δούλευε και ότι τα χρέη μας είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας λέει.

Το αποτέλεσμα ήταν, αφού τον βγάλαμε, να βγει και να διατυμπανίζει παντού, ότι είχε δίκιο. Ότι οι αριθμοί (και πάλι) ήταν πειραγμένοι. Πήγε μάλιστα το ζώο στους εξωτερικούς και τους έλεγε ότι οι προηγούμενοι τους δούλευαν και τα κερατιάτικα μας είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που τόσο καιρό ξέραν. Και τότε λάβανε δράση.

10 χρόνια μετά τα πρώτα μαγειρέματα, διπλαρώσαν τον Γιωργάκη, έκανε και αυτός τα κουνήματα του απ’την αρχή, φυσικά, μέχρι που βρήκε ο Στρος- Τζένγκις- Καν και την πέταξε την ατακάρα. Εμείς του ΔΝΤ, είπε, από το 2009 τα κανονίζαμε για το ξεβράκωμα σας. Μόλις μας πήρε το χαϊβάνι σας τηλέφωνο, στείλαμε τα φαξ και έγινε η δουλειά.

Μας κατάντησαν, λοιπόν, τα γιουσουφάκια των τροϊκανών, αλλά ο χαβάς τους συνεχιζόταν. Μέχρι που κάποιοι άρχισαν να την ψάχνουν ακόμη περισσότερο τη δουλειά ώσπου έφτασαν να βγάζουν λαγούς απ' τα καπέλα. Παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, με άνευ όρων και αμετάκλητες υπογραφές του Γιωργάκη και των βουλευτών του είχε το μενού για κυρίως πιάτο. 

Μοιραία, λοιπόν, φτάσαμε και πάλι στους αριθμούς. Όταν όλα σωπάσανε και το μόνο που ακουγόταν ήταν τα ΦΑΠ της εφορίας, των γκλοπ και των τροϊκανών, έσκασε μύτη η κυρία της ΕΛΣΤΑΤ, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, και τα έκανε πάλι μπάχαλο. Όλοι, εκτός του (φυσικά πρώην ΔΝΤ) προέδρου, της κατά τα άλλα υπερκομματικής και ανεξάρτητης αυτής υπηρεσίας, μαρτυρούν πειράγματα των αριθμών. Και όχι προς τα κάτω, μπας και ρίξουμε ακόμη ένα δούλεμα σαν τους προηγούμενους για να γλιτώσουμε το ξύλο. Προς τα πάνω, για να την φάμε καλύτερα, την νέα φοροεπιδρομή και τα καινούρια μεσοπρόθεσμα.

Δηλαδής, έχουμε και λέμε. Επί Σιμήτη τα νούμερα «εξαφανίστηκαν». Επί Κωστάκη «κρύφτηκαν» και επί Γιωργάκη «φούσκο- φανερώθηκαν». Τελικά ή κρυφτούλι σαν πεντάχρονα παίζουν με τα νούμερα όλοι αυτοί εδώ, ή ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο στη μαλακία.

Για την προδοσία δεν καν τίθεται θέμα...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1