30 August 2011

Η Συγχώνευση της Κατάρ(ας)

Συγχωνευτείτε και τα μυαλά στα κάγκελα, πώς μπορεί να λέγεται στα Καταριανά; Πρέπει να το μάθουμε, μετά το απιθανομεγαλειώδες γεγονός της χιλιετίας, που έσωσε την ελληνική οικονομία, ξελάσπωσε τις τράπεζες, έσβησε το χρέος, ξεφούσκωσε τον Βενιζέλο και βοήθησε τον Πάγκαλο να δει εκείνο, που εδώ και είκοσι χρόνια έχει να αντικρίσει δίχως καθρέφτη.

Οι δύο τράπεζες κολοσσοί, με τους εξυπνότερους ιδιοκτήτες στο γαλαξία και τη συνδρομή των αμύθητων δισεκατομμυρίων του ευγενούς Καταριανού, ενώθηκαν σαν Τρανσφόρμερ, μπροστά στο εξωγήινο αδηφάγο τέρας με το όνομα αγορές, που για μήνες ρουφούσε τη Γη ολάκερη και με ένα κτύπημα φονικό, το ξαπόστειλαν στο πυρ το εξώτερον.

Με προσωπική του παρέμβαση ο πρόεδρος Ομπάμα, η Άγκελα, ο Κάμερον και τα άλλα τα παιδιά, τηλεφώνησαν πρώτα- πρώτα στο Γιωργάκη και με δάκρυα στα μάτια τον ευχαρίστησαν από τα βάθη της ψυχής τους, ως τον απόλυτο εμπνευστή του κατορθώματος αυτού. Έτοιμο είναι άλλωστε, πλάι στο όνομα Αριστοτέλης, να μπει και το Γεώργιος, προς τιμήν της συμβολής του στη σωτηρία και τη διαιώνιση του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οι Σκοπιανοί, ως ένδειξη σεβασμού και αποδοχής της μαλακίας που τους δέρνει, θα γκρεμίσουν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη θέση του θα βάλουν τον δεκάμετρο μπρούτζινο Γεώργιο, που με το κουπί του κανό, θα κόβει μονομιάς και τα εννιά κεφάλια της κρίσης, που με τόση γλαφυρότητα θα αναπαριστά η Λερναία Ύδρα του μύθου.

Το πέρασμα της Κατάρας θα μετονομαστεί σε πέρασμα του Κατάρ και ο βράχος του θα σκαφτεί στα πρότυπα του Όρους Ράσμορ με τα πρόσωπα των προέδρων των ΗΠΑ. Στο βουνό του περάσματος του Καταρ, θα λαξευτούν στο χέρι από δέκα χιλιάδες δούλους, πρώην κερδοσκόπους, οι μουτσούνες των εμπνευστών της νέας υπέρ- τράπεζας, ενώ το Χρηματιστήριο θα ανεβαίνει για πάντα και όλοι μας θα χεστούμε στο χρήμα. Ώσπου, φυσικά, να λήξει η συνεδρίαση της ημέρας της συγχώνευσης και να πέσουν όλοι ευτυχισμένοι για ύπνο.

Γιατί την επομένη, θα ξυπνήσουν για να δουν, ότι μέσα σε μία μόνο μέρα, τα λαμόγια έβγαλαν τα μισά από τα σπασμένα των εβδομάδων συνεχόμενης πτώσης των μετοχών των τραπεζών και μέχρι την Παρασκευή θα έχουνε και κέρδος…

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1