31 August 2011

Άντε και καλό Σεπτέμβρη

Τέλος το καλοκαιράκι τσίφτισσες και μάγκες μου. Καλά βολτάραμε, κάναμε τα μπανάκια μας, ήπιαμε τα κοτέιλ μας, χτυπήσαμε τα γκομενάκια μας, ξημερωθήκαμε σε παραλίες και μπαράκια. Έρχεται ο Σεπτέμβρης, ο καλύτερος μήνας του χρόνου!

Αύριο πουρνό- πουρνό οι Εφορίες μας θα μας φιλέψουν όλους με λοβ λέτερς, καρτποστάλ «ζήσε το μύθο σου» και ευχητήριες κάρτες, με την προσωπική, μάλιστα, υπογραφή Αντιπροέδρος- Αναπληρωτής πρωθυπουργός. «Κύριε Τάδε», θα αναγράφει η καρτούλα, με ανάγλυφο το «Ελληνική Δημοκρατία» στις γωνίες, «εύχομαι σε σας και τη φαμίλια σας καλό χειμώνα και καλή σταδιοδρομία στα παιδιά σας».

Τα παιδιά του κυρίου Τάδε έχουν μπροστά τους μία ακόμη καταπληκτική σχολική, αλλά και ακαδημαϊκή χρονιά. Η μικρή θα πάει γυμνάσιο και ο μεγάλος στην άλλη άκρη της Ελλάδας ως πρωτοετής που ναι μεν πέρασε στη σχολή της πόλης του, αλλά με τις συγχωνεύσεις ειδικών κατηγοριών και μη, βρέθηκε μερικούς νομούς μακριά από τον αριστεύσαντα φοιτητή που του πήρε τη θέση με γενικό βαθμό απολυτηρίου 4.

Η μικρή δεν θα πάρει βιβλία έτσι στο κουτουρού, μιας και στο λέιζερ κρατικό εκτυπωτή τέλειωσε η μαρτζέντα. Μα έτσι και αλλιώς, το σχολείο δεν πρόκειται να δει καινούριο καθηγητή. Mέχρι την παρέλαση, βεβαίως, αφού κάθε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να εξοπλίσει τα σχολειά της με νέες φουρνιές άμεμπτων ωρομίσθιων καθηγητών μέσω κρυστάλλινων διορισμών από ΜΚΟ, για να τιμήσουν την ένδοξη ελληνική παράδοση της επταετίας που τόσο αναπολεί. Όσο για τον μεγάλο, απουσίες δεν πρόκειται να πέσουν τις ατέλειωτες ώρες που θα σερβίρει καφέδες για να ξεπληρώσει τα νοίκια του, μιας και καμία από τις σχολές δεν παίζει να ανοίξει πριν τις εκπαιδευτικές εκδρομές των κομματικών παρατάξεων στην Αράχοβα.

Βέβαια  κανείς από την οικογένεια Τάδε δεν πρόκειται να το βάλει κάτω, μιας και η χώρα επρόκειτο να οδηγηθεί σε άμεση συγχώνευση με το κρατίδιο της Βαυαρίας, εξαιτίας των παραδοσιακών συναισθηματικών δεσμών του με την Ελλάδα, που τόσο βίαια διακόπηκαν επί  βασιλείας Όθωνα. Γι’ αυτό και το μπιλιετάκι του Αντιπροέδρου- Αναπληρωτή πρωθυπουργού, θα συνοδεύεται από μία δωροεπιταγή ύψους 400 ευρώ, για εξάμηνα εντατικά μαθήματα Γερμανικών στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Το Δ’ Ράιχ».

Φυσικά, ο αριθμός μητρώου αρρένων του μικρού γιου θα αποσυρθεί από τα στρατολογικά γραφεία, μιας και θητεία χωρίς να εξακολουθούμε να αγοράζουμε γερμανικά υποβρύχια που τον παίρνουν, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Έτσι απερίσπαστος, μόλις τελειώσει τις οκταετείς, από τις συνεχείς αναβολές των εξεταστικών, σπουδές του, θα είναι ελεύθερος να επιλέξει ανάμεσα στη σταδιοδρομία του λαντζιέρη, με προϋπηρεσία, μάλιστα, στα καφέ της Άνω Ραχούλας, ή στην περιζήτητη καριέρα του Γκρικ Ζορμπά ντάνσερ, στα κουτούκια του ιερού βράχου της Ακρόπολης, που για λόγους ευκολίας και άμεσης παγκόσμιας τουριστικής πρόσβασης, μεταφέρθηκε πλάι στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Όσο για την κόρη, τα αμέτρητα καμπαρέ της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας να ‘ναι καλά και από δουλειές άλλο τίποτα.

Καλό Σεπτέμβρη να ‘χουμε, λοιπόν, καλό χειμώνα και καλή υπομονή σε όλους. Θα τη χρειαστούμε όσο ποτέ άλλοτε…

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1