17 August 2011

Ψύλλοι στα αυτιά μας

Μεγάλο χουνέρι μας έκανε η φροϊλάιν Άγκελα και ο φιλαράκος της μεσιέ Νικολά. Θέλουν, λένε, ως το σωτήριον έτος 2012, τα κοτέτσια της Ευρώπης να ενώσουν τα τσαλίμια τους σε μία ενιαία ευρωπαϊκή στάνη με τον γκλιτσοφόρο Ρομπάι να το παίζει γιδοβοσκός.
Με συνταγματικά κατοχυρωμένους, ίσα βάρκα ίσα πανιά, ισολογισμούς και με το αρθράκι 28 του ενδοξότατου μας Συντάγματος, να στέκει μπάστακας πάνω από κάθε διαταγή που έρχεται από την πόλη με τα φημισμένα λαχανάκια, την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκοτάτης μας ενώσεως.
Φωτιά στον κόρφο των εγχώριων λαμόγιων, καλοφαγάδων, καρεκλοκένταυρων μπαγασάκων. Την κάτσανε τη βάρκα και η μπουκιά από τα κατεψυγμένα καλαμαράκια τους κόλλησε στον οισοφάγο, μία μόλις μέρα μετά της Παναγίας.
Το 2012 και τα Αζτέκικα και τα Μαγιάτικα παραμύθια, τα νόμιζαν μόνο για χολιγουντιανά μπλόγκμπάστερς του παιδαρά πρωταγωνιστή και της θεάς μοντέλας, με τις ατάκες της να ‘ναι πιο κοντές από τους πόντους του μινιού της. Αυτά τα ηλιθιότατα σκηνικά, που γύρω- γύρω είναι Σάββατο και εκεί που ρεμβάζουν το Μπινγκ Μπεν να πνίγεται, Κυριακή, νόμιζαν ότι θα ζούσαν και τα ντόπια καρκινώματα.
Αυτοί να τρώνε, να πίνουν, να ρίχνουν και από ένα και την πρωτοκαθεδρία τους να μην τους την ακουμπάει κανείς. Ούτε τι χρώμα καλτσούλες θα βάλουν το πρωί πριν πάνε στο υπουργείο, δεν θα μπορούν να αποφασίσουν μοναχοί τους από δω και μπρος, αν δεν έρθει πρώτα το Τέλεξ από τας Βρυξέλλας.
Φυσικά και στα πρώτα τους λογάκια για τις ανακοινώσεις αυτές, κάνανε γαργάρα την απώλεια της επισημότατης μάσας τους. Θα σας βουτήξουμε τις καρεκλάρες σας και θα μείνετε αμανάτι με τα σκαμπουδάκια, τους είπαν, τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου λιβάνισαν και πάλι τα χαϊβάνια.
Ψύλλοι Αμερικάνικοι σαν αστακοκαραβίδες, φώλιασαν από την Τρίτη στα αυτάκια τους και θα γελάσω τόσο πολύ αν κατεβούν όλοι τους στας εκλογάς που θα μας έρθουν λίαν συντόμως, με πλακάτ «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» και από κάτω με ψιλά γραμματάκια «Για να ξαναματαπάρουμε την χορταστικοτάτην χαμένη κυριαρχία στις χερούκλες μας».

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1