16 August 2011

Άρτος και θεάματα

Βάζω ένα στοιχηματάκι σε όποιον έχει τα κότσια και τα κουράγια να το χάσει. Ιδού το μπετ: Αν ένα όμορφο και γλυκό Σαββατόβραδο, είχε ο κοσμάκης να επιλέξει αναμεταξύ ενός ματσακίου Μπαρθελόνα- Ρεάλ Μαδρίδ και μιας μεγαλειώδους, φαντασμαγορικής, παγκόσμιας επανέναρξης του Κολοσσιαίου της Ρώμης, τι θα διάλεγαν οι περισσότεροι;
Δύσκολο το στοιχηματάκι, ε; Από τη μία έχεις ντριμπλίτσες, τσαλιμάκια αργεντίνικα και βραζιλιανο- πορτουγκέζικα. Από την άλλη έχεις τη μεγάλη επιστροφή των γκλαντιατόρες, στη δοξασμένη άμμο της αρένας.
Άρτος και θεάματα με μία γερή δόση μπλάντμπαθ και λάιβ σπλάτερ, εναντίον μιάμισης ωρίτσας τσούκου- τσούκου, κοτσιδάκια, τατουάζ, Κινέζους τουρίστες να φωτογραφίζουν και λατίνες μοντέλες να βάφουν τα νύχια στις κερκίδες, κάνοντας πως ενδιαφέρονται για το πώς ο καλός τους βγάζει με δύο ώρες δουλειά την εβδομάδα, το καινούριο τους μονόπετρο.
Εμένα κανείς δεν θα μου έβγαζε ποτέ από το μυαλό, ότι οι νέοι επίδοξοι Σπάρτακοι, οι Μπεν Χουρ του 21ου αιώνα, θα κάνουν μία χαψιά τα Κριστιανοροναλντάκια. Μιλάμε τώρα για Αίμα- Στημενοκλοτσοπατινάδα: 3-0, στο χαλαρό.
Ένα μυστικό φίνο, το οποίο τα τσακάλια σήμερον, το γνωρίζουν τόσο, μα τόσο καλά. Κάθε φορά που τα πράγματα στριμώχνονται, όποτε αυτή η καυτή πατατούλα που μας λένε, ζεματίζει τα χεράκια τους, να σου και δυο- τρία ξεραμένα φρατζολάκια, μαζί με μία ωραία παράσταση, να σώσουν τη χαμένη από χέρι, παρτίδα.
Στα μπαλκόνια, τους δρόμους, τα λιμάνια και τα διόδια εσείς; Φουντίτσα, πρεζούλα και φρουτάκια μέχρι και στα σουπερμάρκετ, εμείς. Να την πιείτε, να νταγκλάρετε, να τραβήξετε και τέσσερις μπανανούλες στη σειρά για το τζάκποτ και αφήστε εμάς στην ησυχία μας να κάνουμε κουμάντο.
Άρτος και θεάματα, με δυο λόγια.  Και αν έχει κάποιος την απορία, το τι θα πετάμε στην αρένα για σφάξιμο, μιας και οι Χριστιανοί είναι κομματάκι άνοστοι, τίγκα στην τοξίνη και ολίγον ντεμοντέ, ενώ το πρήξιμο που θα πέσει από το παπαδαριό θα είναι να, με το συμπάθιο;
Να ‘ναι καλά κάτι κουμάσια Νορβηγοί, κάτι φαστιστόμουτρα Εγγλέζο- Σάξονες και Φράγκο- Γότθοι πρωθυπουργοί και κάτι ψεύτοδικτάτορες- δουλέμποροι Αφρικανοί. Κάθε μέρα θα τιγκάρει η αρένα με εμπόρευμα φρεσκότατο από σατανικούς μουσουλμάνους που απειλούν τα ευρωπαϊκά εν Χριστώ ιδεώδη, από αντιδραστικούς Ίσπανο- Ελλήνο- Βρετανούς λευκούς και μαύρους, που θέλουν να ζουν με πάνω από μία λίρα την εβδομάδα και με αντιφρονούντες Βορειοαφρικανούς και Μέσο/Βάθο- Ανατολίτες, που περάσανε τη δημοκρατία για αμερικανικό μπλογκμπάστερ.
Να το θυμηθείτε. Λουκουμάκι Συριανό στις ορέξεις των «πολιτισμένων» Δυτικών θα γίνουν όλοι τούτοι και θα το χάσετε το στοιχηματάκι στο τέλος...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1