29 July 2011

Οδηγίες Επιβίωσης για αποκλεισμένους


Πρώτες ώρες στο νησί και δεν μπορώ πραγματικά να βγάλω από το μυαλό μου τους δύστυχους Έλληνες βουλευτές, που λιώνουν στον Καμίνη της Αθήνας...
Διακοπές γιοκ, λοιπόν, μετά από εντολή ΓΑΠ για ολόκληρο το τζετ σετ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Την ώρα μάλιστα, που ο πτωχευμένος λαουτζίκος θα κόβει τα χρεοκοπημένα μακροβούτια του στο γκρικ Άιλαντ, ο έντιμος, αγωνιζόμενος Έλληνας πολιτικός, σαν τον μέρμηγκα του μύθου, θα σέρνει στο λιοπύρι της πρωτεύουσας το σταυρό του μαρτυρίου της σωτηρίας της πατρίδας μας.
Απανταχού δύσμοιροι Έλληνες πολιτικοί, μη σας παίρνει από κάτω. Υπάρχουν τρόποι να ξεγελάσετε την ακόρεστη επιθυμία σας για μπαρότσαρκα στη Μύκονο, ηλιοβασιλέματα με την κυρά ή το αμόρε στη Σαντορίνη και για τους πιο εξτρίμ, κάμπινγκ στα Κουφονήσια.
Έστω και για μία εβδομάδα θα μπορείτε και πάλι να απολαμβάνετε τον παγωμένο σας φρέντο στο Ντα Κάπο. Χωρίς το φόβο να φύγει κανένα γιαούρτι 0% από το πουθενά. Θα κατεβαίνετε και πάλι τη Μεσογείων και τη Βασιλίσσης Σοφίας άνετοι, σαν άλλοτε. Κανείς δεν θα σας παίρνει πρέφα, όπως όταν η μισή τροχαία Αττικής έκοβε όλους τους δρόμους της Αθήνας, ακόμη και στα ασθενοφόρα. Άδειοι θα είναι έτσι και αλλιώς.
Αλλά προσέξτε. Μην πέσετε στην παγίδα να πάρετε το πρώτο δελφίνι από τον Πειραιά για να το σκάσετε στα κρυφά, κάτω από τη μύτη του άρχοντα αυτού του τόπου. Ούτε και για το τριήμερο της Παναγίας, μεγάλη η χάρη της. Μαζεμένοι θα σας περιμένουν οι απανταχού αγανακτισμένα ηλιοκαμένοι στα λιμάνια, δίχως να λυπηθούν το κεσεδάκι με το άπαχο γιαουρτάκι που θα έχουν καβατζάρει για να τραβήξει την καΐλα του Αυγουστιάτικου ήλιου. Προσέξτε. Θα το πετάξουν.
Αν είναι μάλιστα και με πέτσα, εκτός από ζάχαρη πάρτε και μία καλή πόζα, γιατί θα γίνετε πρωτοσέλιδο στο νέα διαφημιστικό του ΕΟΤ για ζήσει όλο το τουρισταριό το μύθο του στη Ελλάδα...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1