25 July 2011

Τέρμα τα πανηγύρια

Οι χοροί και τα πανηγύρια τελειώσανε. Η δημοκρατία μας έκλεισε τα 37, οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, μας σώσανε. Τώρα ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και να "βάλουμε πλάτη" ωσπου να μας πιασει λουμπαγκο, για να σώσουμε την Ελλάδα μας. Αλλά τι λέμε; Η αρχή έγινε.

Τα λεφτά που μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δανείζουν για τα επόμενα 30 χρόνια, θα κάνουν το θαύμα τους. Πρώτα από όλα θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Γιατί να κλέψεις το κράτος πια; Έχει λεφτά να στα δώσει τσάμπα. Ποτέ ξανά χαμένη, δωρεάν ψήφος. Αυστηρή προϋπόθεση μία βόλτα από τα βουλευτικά γραφεία, μιας και ακόμα δεν τους παίρνει και πολύ να διαβούν το κατώφλι τους, χωρίς πέντε- έξι διμοιρίες να παραφυλούν.

Είπαμε όμως, η αρχή έγινε. Θα το μάθει σιγά- σιγά ο κοσμάκης και μετά, ψωμί και αλάτι. Και αν έπεσε ένα χημικό παραπάνω, αν ξέφυγε και καμιά γκλοπιά, περασμένα- ξεχασμένα. Εδώ θα έχουμε ακόμη περισσότερα λεφτά, για νέες αποξηράνσεις της Κοπαΐδας. Μας πήρε λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά τη ρημάδα θα την καταφέρουμε όλη τελικά.

Τα νοσοκομεία μας θα γεμίσουν και πάλι γάζες και χάνζαπλαστ. Όχι από τα φτηνιάρικα. Ο Έλληνας δεν είναι πια του πεταματού. Τα ψεύτικα του μισού ευρώ να τα βάλουν εκεί που ξέρουν. Είμαστε λάρτζ εμείς και δεν πέφτουμε κάτω από βαμβάκι του δεκάευρου.

Φυσικά, πέρα από τα άλλα, αποκαταστάθηκε και μια μεγάλη παρεξήγηση. Εκείνες οι φήμες περί πλήρης παράδοσης κυριαρχίας, κρατικών περιουσιών και δεν συμμαζεύεται, ήταν κουραφέξαλα. Τώρα το πετύχαμε αυτό. Αντάρτες της Βόρειας Μυκόνου ήρθε η ώρα να παραδώσετε τα παρεό σας. Ηττηθήκατε. Για να γιορτάσουμε μάλιστα τη νίκη μας κάθε νοικοκυριό θα επιδοτηθεί με ένα πολυμίξερ Ζίμενς.

Άλλωστε μόλις πάρουμε τα λεφτά, το όνειρο κάθε οικογενειάρχη, κάθε γονέα, θα γίνει πραγματικότητα. Το παιδί του θα κάνει ακόμη περισσότερα φροντιστήρια. Και άλλα ιδιαίτερα. Τι να την κάνουμε έτσι και αλλιώς τη δωρεάν παιδεία; Μήπως θα μας στείλει ποτέ κανένας καθηγητής λυκείου, τα θέματα με sms;

Το 'πε και το κάνε ο μέγιστος Γιωργάκης. Λεφτά πια υπάρχουν για όλους. Τα διόδια της εθνικής θα πάνε δέκα ευρώ και για τιμωρία όλων των αχάριστων αγροίκων, τύπου Κερατέας, θα κλείσουμε και όλους τους παράδρομους, για παραδειγματισμό. Θα τελειώσει και ο υποθαλάσσιος του Θερμαϊκού, για θα τον χαζεύουμε με το αμάξι που θα κατεβαίνουμε στη Νίκης, αφού θα είναι καινούριο, ακριβό και Γερμανικό.

Όλες οι ομαδάρες μας θα μπουν στο άρθρο 44 και νέοι 38χρόνοι Βραζιλιάνοι παικταράδες θα μας κάνουν να τρέχουμε στα αεροδρόμια να τους αποθεώνουμε. Ο Lakis Gavalas θα βγει από την επιτήρηση και όλοι μας θα γεμίσουμε και πάλι Lak και Μπέρμπερυ.

Τσοχατζόπουλοι, Σιμήτηδες, Κωστάκηδες και Ρουσόπουλοι, Εφραίμ και Αλογοσκούφηδες θα συγχωρεθούν. Γιατί το ΄παμε. Είμαστε λάρτζ, θα έχουμε λεφτά και μεγάλο... τζακούζι.

Αλλά το τελευταίο είναι και το καλύτερο. Το είπε και Βαγγελάκης ο Βενιζέλος και δεν μπορεί να είναι ψέμα. Τα άλλα μας φράγκα, εκείνα τα ψορο 600 δις της Ελβετίας, ντραπήκαν τόσο τώρα που πιάνουμε την καλή και πέρασαν ήδη τον έλεγχο διαβατηρίων στο Ελ. Βενιζέλος. Αν δεν είχαν και οι ρημάδες οι ταρίφες την απεργία τους, τώρα θα ήταν ήδη στις πισίνες μας, να κάνουμε ταληρομακροβούτια...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1