24 July 2011

Ημέρα εντυπώσεων


Ημέρα εντυπώσεων η σημερινή. Ημέρα εκείνων, των τελευταίων μας σκέψεων, που πάντα αφήνουν στο στόμα μία γεύση που μας ακολουθεί. Μια γεύση που μας συντροφεύει, ώσπου να βρεθεί κάτι άλλο να δοκιμάσουμε. Κάτι διαφορετικό. Κάτι καλύτερο.

Ημέρα εντυπώσεων η σημερινή. Με την εντυπωσιακή απουσία προσώπων ιστορικών, στον αγώνα για τη δημοκρατία. Προσώπων που αποφάσισαν να μη μπλέξουν ποτέ το όνομα τους με τις πικρές εντυπώσεις του σήμερα. Που αποφάσισαν από την αρχή να απέχουν. Προσώπων που έχουν κερδίσει το δικαίωμα να απέχουν. Ολομόναχοι. Χωρίς την υποστήριξη κανενός, πέραν του εαυτού τους και των συντρόφων τους. Δίχως ποτέ να λιγοψυχίσουν ή να δραπετεύσουν. Δίχως να ζητήσουν ανταλλάγματα. Προσώπων που η απέχθεια του κέρδους, η απάθεια για προβολή, τους έστειλε στο περιθώριο.

Ημέρα εντυπώσεων η σημερινή. Με την εντυπωσιακή απουσία πολιτικών προσώπων του σήμερα. Προσώπων που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με λόγια κενά. Με πράξεις στυφές. Προσώπων που αν ήταν πεπεισμένα ότι το έκτρωμα που ζούμε σήμερα, δεν είναι δημοκρατία, θα παραιτούνταν. Όχι μόνο από το κόμμα. Όχι μόνο για να πάρει κάποιος άλλος τη θέση τους. Θα παραιτούνταν όλοι, ακόμη και όσοι ακολουθούν για να τους αντικαταστήσουν. 


Όμως φοβούνται. Όχι τους αντιπάλους τους, ούτε τον κόσμο. 


Φοβούνται τις εντυπώσεις. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ζωή, πάντα, θα συνεχίζεται. Και ξέρουν ότι στην επόμενη ημέρα εντυπώσεων, αυτό που θα έχουν όλοι να θυμούνται, θα είναι ο φόβος εκείνης που βίωσαν τελευταία. Ο φόβος της φυγής. Της διάλυσης. Της προδοσίας. Ο φόβος του στιγματισμού. Ο φόβος της έσχατης εντύπωσης, που τους κρατά ακόμη γατζωμένους.

Ημέρα εντυπώσεων η σημερινή. Κανενός στο μυαλό δεν επιπλέει εκείνος, ο ανώνυμος αγώνας για πραγματική δημοκρατία. Για την ελευθερία όσων μάτωσαν και ονειρεύτηκαν να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους. Γιατί σε όλους θα παραμένει πάντα χαραγμένη εκείνη η εντύπωση. Η τελευταία. Όσο πιο πικρή, τόσο πιο βαθιά θα σφηνώνεται στη μνήμη. Και τούτη εδώ, που τώρα είναι καρφωμένη στο μυαλό ακόμη και όσων δεν το παραδέχονται, έχει τη γεύση της υποταγής. Της υποδούλωσης. Της προδοσίας.

Ημέρα εντυπώσεων η σημερινή. Χαρούμενη Μέρα Δημοκρατίας...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1