22 December 2013

Φταίει ο Λένιν

Ολοκληρώθηκε για μία ακόμη φορά χωρίς παρατράγουδα και μείον έναν Πολύδωρα, η ψηφοφορία που ανοίγει το δρόμο σε πλειστηριασμούς και φορολογικό ξέσκισμα. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι ο Γιάννης Στουρνάρας και οι πνευματικές του αναζητήσεις.

Μη μπορώντας να προσπαθεί άλλο να κάνει το άσπρο-μαύρο, ο υπουργός Οικονομικών το έριξε στον Λένιν. Ήταν μάλιστα πολύ περήφανος που διάβασε τα κείμενά του, όπου το έδειξε με τη χαρά ενός νηπίου στην συντρόφισσα Αλέκα, από το βήμα της βουλής.

Εκτός από τον Λένιν, ο Γιάννης Στουρνάρας διαβάζει και Γκράμσι, Φρίντμαν, Αριστοτέλη, Πλάτωνα και πολλούς άλλους διανοητές. Ίσως να έχει διαβάσει ακόμη και Μπακούνιν ή Κροπότκιν. Ποιος ξέρει;

Τώρα τελευταία στη βουλή όλο και περισσότεροι μιλούν για τον Λένιν. Ίσως πρόκειται για κατάλοιπο της κυρίαρχης αριστερής ιδεολογίας στην Ελλάδα, που η Νέα Δημοκρατία θέλει να "ξεδοντιάσει".

Ίσως επειδή ψάχνουν στον Λένιν έναν τρόπο για να δείξουν στους -υποτίθεται- πιστούς ακολουθητές του, ότι όταν η εξουσία σε γαμάει, εσύ αγωνίζεσαι. Δεν πιάνεις κουβέντα μαζί της.

Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες όλου αυτού. Άλλωστε ο Λένιν έχει προσφέρει αρκετά σε όλες τις πλευρές. Ίσως να μην το 'ξερε τότε πως ένας Γιάννης Στουρνάρας θα δήλωνε στη βουλή υπερήφανος που τον διάβασε, όμως όλο και κάτι θα είχε ψιλιαστεί για τα υπόλοιπα.

Κανείς δεν μπορεί να μου βγάλει απ´το μυαλό πως η μεγαλύτερη επιτυχία των πλουσίων δεν είναι ότι αυξάνουν συνεχώς τις περιουσίες τους. Είναι ότι έχουν γεμίσει τα κοινοβούλια του πλανήτη με φελλούς. Λιάπηδες και Στουρνάρες κυβερνούν τον κόσμο εδώ και δεκαετίες.

Το κακό είναι ότι αρκετοί από αυτούς δεν βρέθηκαν εκεί καταλάθος. Τους ψήφισε ο λαός. Αυτός, που ενώ ξεπαγιάζει μες στο κρύο θεωρεί βλαμμένο τον κάθε Λιάπη, ο οποίος φέτος τα Χριστούγεννα κάνει μακροβούτια στη Μαλαισία.

Το ποιος είναι τελικά μεγαλύτερος μαλάκας από τους δύο ας το αποφασίσει όποιος θέλει. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Λένιν δεν φταίει σε τίποτα...

2 comments:

  1. Σαν παλιός κνίτης ο Στουρνάρας είναι φυσικό να γνωρίζει απο Λένιν.
    Το κακό είναι ότι οι σημερινοί κνίτες έχουν μεσάνυχτα απο Λένιν και υπόλοιπους κλασσικούς.

    ReplyDelete
  2. Η μεγαλύτερη επιτυχία των πλουσίων δεν είναι ότι έχουν γεμίσει τα κοινοβούλια με φελλούς. Είναι ότι έχουν γεμίσει τα κεφάλια των υπηκόων τους με κουράδες

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1