19 February 2013

Σκουριές - Βελβεντό με Ηθικό Αυτουργό


Οργουελικά, σουρεαλιστικά και παντός είδους εξωπραγματικά όρια έχει ξεπεράσει ο τηλεοπτικός και έντυπος σχολιασμός της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Δύο είναι οι απόψεις που κυριαρχούν. Η μία θέλει τους 40-50 ανθρώπους που έκαψαν οχήματα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός ΣΥΡΙΖΑίους νοσταλγούς της Κου Κλουξ Κλαν, του Αδόλφου Χίτλερ και του Κιμ Γιονγκ Ιλ και η δεύτερη παρακρατικούς προβοκάτορες του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη γη και την υγεία των παιδιών τους.

Υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα που όλοι συμφωνούν. Η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Βέβαια, δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγες μέρες από το περιστατικό με τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και την εβδομαδιαία ανάλυση περί “νεανικής τρομοκρατίας” και “αντάρτικου πόλεων” μέχρι να έρθει ξανά στο προσκήνιο μία ακόμη υπόθεση “υπονόμευσης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στη χώρα”.

Ενδιάμεσα από τα δύο αυτά γεγονότα έτυχε να δημοσιευτεί η είδηση της ανόδου της επίσημα καταγεγραμμένης ανεργίας στο 27%, με έναν στους έξι νέους να μην εργάζεται.

Η δημοσιογραφική παραφροσύνη γύρω από το θέμα των Σκουριών ήρθε να συμπληρωθεί με παραπομπές στις ρατσιστικές πρακτικές της ΚΚΚ και της απειλής των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Όλα μέσα σε αναλύσεις 20 δευτερολέπτων.

Από τη ληστεία στην Κοζάνη γυρόφερναν τη λογική της “ηθικής αυτουργίας”. Εκείνων των "αναρχο - συμπαθούντων" των νεαρών βασανισμένων από τις αστυνομικές δυνάμεις που παρέβλεψαν το γεγονός της ένοπλης ληστείας και της ολιγόλεπτης ομηρείας μπροστά στο θέαμα παραμορφωμένων προσώπων.

Οι Σκουριές ήταν η τέλεια ευκαιρία για δυναμική ρεβάνς. “Μεροκαματιάρηδες σεκιούριτι που δουλεύουν νύχτα για να θρέψουν τα παιδιά τους παραλίγο να καούν ζωντανοί”. Καταγγελίες για ηθική αυτουργία και συλλήψεις κατοίκων και πολιτευτών της Χαλκιδικής με την κατηγορία της παρουσίας σε συγκεντρώσεις κατά των μεταλλείων.

Και στη μέση ο δήμαρχος Πάχτας. Ο άνθρωπος - σκάνδαλο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ένας εκλεγμένος τοπικός άρχοντας από εκείνους που είδαν στο πρόσωπο του τον Μοντεζούμα του “μικρού Παρισιού της Χαλκιδικής”.

Το θέμα της ηθικής αυτουργίας άνοιξε. Όπως πολλά ακόμη πριν από αυτό. Ο κίνδυνος να βρεθείς κατηγορούμενος για κάτι που έγραψες ή είπες δοκιμάζεται σήμερα στις Σκουριές. Οι τυφλές συλλήψεις κατοίκων της περιοχής και η επίσκεψη Δένδια, αυτό μαρτυρά.

Το ζήτημα είναι ποιος θα έχει από δω και μπρος το θάρρος να μιλά χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Γιατί οι Σκουριές και το Βελβεντό καταδεικνύουν ένα πράγμα. Οι μέθοδοι καταστολής και εκφοβισμού που έρχονται, θα δοκιμάσουν τις αντοχές όλων. Ανθρώπων και “σεκιούριτι”.

2 comments:

  1. "βράβευση τσι μέρας" για την Τρίτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.

    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    Καληνωρίσματα :[

    ReplyDelete
  2. Άρθρο για την επιδρομή στον Ελληνικό Χρυσό και την ακόλουθη καταγγελλόμενη επιβολή καθεστώτος αστυνομοκρατίας στην Ιερισσό:
    "...Και να έχουμε τους πρώτους δύο Έλληνες εξαφανισμένους. Μήπως υπερβάλω; Καθόλου. Ορίστε ο ορισμός που δίνει ο διεθνής νόμος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον όρο «εξαναγκασμένη εξαφάνιση»: Η εξαναγκασμένη εξαφάνιση συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο μυστικά απαγάγεται ή φυλακίζεται από μια κρατική ή πολιτική οργάνωση ή από κάποιον τρίτο με την έγκριση και υποστήριξη του κράτους ή μιας πολιτικής οργάνωσης, ακολουθούμενη από άρνηση να γνωστοποιηθεί η τύχη και η θέση του προσώπου, με την πρόθεση να τοποθετηθεί το θύμα έξω από την προστασία του νόμου.
    Αυτό ακριβώς δηλαδή που περιγράφεται ότι συνέβη στους δύο πολίτες της Ιερισσού.
    Όταν μάλιστα η εξαναγκασμένη εξαφάνιση γίνεται μαζικά, ο διεθνής νόμος για τα ανθρώπινα δικαιώματα τη χαρακτηρίζει ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
    Συνεχίστε κύριε Σαμαρά. Κάντε το ξανά. Δεν θα κατηγορηθείτε μονάχα για τα εγκλήματα κατά ενός λαού. Αλλά για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας..."
    Περισσότερα στο:

    http://agriazwa.blogspot.gr/2013/02/blog-post_21.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1