29 November 2012

Ένα νερό για τον Ταμήλο


Μεγάλο ντόρο προκάλεσε η δήλωση του Τρικαλινού βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Ταμήλου για την υποχρέωση του να παραβρίσκεται σε εβδομαδιαίες επιτροπές για το νερό και να πληρώνεται μόνο μία φορά το μήνα.

Όταν στις υπόλοιπες επιτροπές οι βουλευτές που συμμετέχουν πληρώνονται κάθε βδομάδα, ο βουλευτής Ταμήλος μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του με έκπληξη ενημερώθηκε πως τα χρήματα που θα αμείβεται αντιστοιχούν σε μία μόνο συνεδρίαση.

Η αδικία του Ταμήλου συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της επίμαχης επιτροπής, η οποία διήρκεσε πολύ περισσότερο από τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτει ο νεοδημοκράτης βουλευτής.

Όπως ο ίδιος επανήλθε με νέα του δήλωση, μπορεί ο κόσμος να τον ψήφισε για να επιτελεί το νομοθετικό του λειτούργημα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του, όμως εκείνος θεωρεί ότι ο βασικός ρόλος του Έλληνα βουλευτή είναι να δίνει συνεντεύξεις σε κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα.

Για αυτό το λόγο, άλλωστε, βγήκε ο άνθρωπος από τα ρούχα του όταν έμαθε το αντικείμενο της επιτροπής στην οποία γράφτηκε. Την κατάρτιση των βουλευτών στο νερό και τις επιστημονικές γνώσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της ψήφισης σχετικών νόμων στη βουλή.

Τώρα, βέβαια, τίθεται και το μεγάλο ζήτημα που αφορά την επιλογή της συγκεκριμένης επιτροπής από τον Ταμήλο.

Αν κληθεί κάποιος να κρίνει ακούγοντας τον τρόπο με τον οποίο εξέφρασε τη σκέψη του και τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε για να την υποστηρίξει, γίνεται απολύτως φανερό ότι ο εν λόγω εμπιστευτικός του Αντώνη Σαμαρά θεώρησε πως το αντικείμενο της επιτροπής είναι το πόσα λίτρα νερό απαιτούνται για να ξεδιψάσει μια προβατίνα.

Το κρίμα σε όλη αυτή την ιστορία, όμως, εξακολουθεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πληρωθεί ο Ταμήλος.

Η έκπληξη του για τα ελάχιστα ευρώ που θα βάζει στην τσέπη του το μήνα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι στον πίνακα ανακοινώσεων της βουλής οι επιτροπές δεν έχουν δίπλα από το όνομα και το αντικείμενο τους, το πόσα χρήματα προσφέρουν.

Θα ήταν φρόνιμο, από εδώ και στο εξής, να υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση όλων των εκπροσώπων του ελληνικού λαού στη βουλή για το ακριβές ποσό που θα λαμβάνει ο κάθε συμμετέχων σε επιτροπή, ούτως ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Όποιος ενοχλήθηκε από όλα όσα είπε ο εν λόγω βουλευτής, περί κούρασης, βαριεστημάρας, ματαιότητας κάθε είδους επιστημονικής ενημέρωσης και αναγκαιότητας επιπλέον πληρωμής για χρόνο που έχει αποκλειστικά αφιερωμένο για συνεντεύξεις, καλό θα ήταν να ξέρει ότι αυτό κάνουν όλοι.

Απλά το βλαχαδερό δεν έχει τρόπους.

(Στο βιογραφικό του, ο βουλευτής Ταμήλος έχει να επιδείξει σημαντικές σπουδές στο Πολυτεχνείο αλλά και σπουδαίες περγαμηνές από την εργασία του ως πολιτικός μηχανικός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακούγοντας τον, βέβαια, να αναπτύσσει τις σκέψεις του πειστήκαμε όλοι για το ποια είναι τα πραγματικά προσόντα του νεοδημοκράτη βουλευτή. http://www.ekloges.nd.gr/node/324)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1