02 October 2012

Το cd

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ώρες με το περιβόητο cd του υπουργείου οικονομικών. Ένα cd που ο μύθος λέει ότι περιέχει 2.000 ονόματα φοροφυγάδων, ανθρώπων που έβγαλαν τα χρήματα τους στην Ελβετία.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός οικονομικών την περίοδο που έλαβε το cd από την Κριστίν Λαγκάρντ, αρνήθηκε τον Ιούνιο του 2011 την ύπαρξη του.

Ώσπου έφτασε ο Σεπτέμβριος του '12, και ο πρώην ΥΠΟΙΚ θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει πού είναι το cd για να ξαναθυμηθεί τον Οκτώβριο ότι αν θέλουμε να μάθουμε πού είναι, πρέπει να ρωτήσουμε τον επόμενο. Δηλαδή τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Cd και λίστες αποτελούν σύμφωνα με τις αναρτήσεις των υπαλλήλων του Βενιζέλου στα σόσιαλ μίντια, κίνδυνο υπονόμευσης της αξιοπιστίας της χώρας. Μιας και η χειμερινή τουριστική περίοδος πλησιάζει, θα προκληθεί αλγεινή εντύπωση στους υποψήφιους παραθεριστές των ελληνικών βουνών.

Τα μέλη της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν, έχουν σκεφτεί πολλούς τρόπους για να απαλλαγούν από την παρουσία του κακόφημου cd μια για πάντα. Οι μέθοδοι τους θα είναι όπως έχουν δείξει και οι τελευταίες καθόλα λογικές εκρήξεις ειλικρίνειας τους, αποτελεσματικότατες.

Μετά από ευρεια τρικομματική τηλεδιάσκεψη, συγκεντρώθηκαν οι εξής κυρίαρχες προτάσεις.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος πρότεινε να ψήσουμε το cd στο φούρνο μικροκυμμάτων. Το έχει δει σε πολλές ταινίες δράσης ενώ ανυπομονεί να ψήσει για πρώτη φορά στη ζωή του cd. Τη λύση του απέρριψε ο Γιώργος Παπανδρέου γιατί το έχει κάνει μια φορά και η γεύση του μετά ήταν απαίσια.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρότεινε να πάει να γαμηθεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε κι αυτήν την πρόταση υπό το φόβο να γκαστρωθεί και να γεμίσουμε αντίγραφα.

Ο Μάκης Βορίδης είπε να το σπάσουμε σε κομμάτια με τσεκούρι. Ο Γιώργος Παπανδρέου το απέρριψε κι αυτό γιατί το cd θυμίζει το Δαχτυλίδι της Δύναμης, που κανένα όπλο δεν μπορεί να το καταστρέψει παρά μόνο η λάβα του Βουνού του Χαμού της Μόρντορ.

Η Μαρία Δαμανάκη πρότεινε να το πετάξουμε στη θάλλασα αλλά και πάλι ο Γιωργάκης αρνήθηκε γιατί φοβάται μη βρεθεί καταλάθος στο σούσι του και βγει ξανά μπλεγμένος.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε να το βγάλουμε στη φόρα γιατί έδωσε εντολή αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου τον σταμάτησε μετά τη δική του δίχρονη εμπειρία με τις εντολές της πίσω πόρτας.

Τελικά όλοι με το αίμα να έχει ανέβει στο κεφάλι ρώτησαν με αγανάκτηση τον Γιωργάκη τι προτείνει να κάνουν με το κωλό cd αφού κάθε πρόταση που γινόταν την απέρριπτε.

Τότε εκείνος έδωσε τη μοναδική λογική λύση που πραγματικά αρμόζει στη δημοκρατία μας. Να το κρεμάσουν έξω απ´τη βουλή για να διώχνει τα περιστέρια.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1