28 September 2012

Η εξουσία του φόβου

Την ημέρα που ο εισαγγελέας διενεργεί επείγουσα έρευνα για το λόγο που τα ονόματα των υπό έλεγχο για οικονομικά εγκλήματα βουλευτών βγήκαν στη δημοσιότητα, η ελληνική αστυνομία ενημερώνει όλους μας με τα στοιχεία παιδιών που συνέλαβε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στις φωτογραφίες είναι μάλιστα διακριτά τα ίχνη κακοποίησης των συλληφθέντων, ενώ τη δημοσίευση των ονομάτων τους συνοδεύουν και αριθμοί επικοινωνίας για επιπλέον καταγγελίες πολιτών στην περίπτωση που κάποιος τους αναγνωρίσει από άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Την ώρα λοιπόν όπου τα εισαγγελικά όργανα κυνηγούν αυτούς που διέρρευσαν τα ονόματα όσων πολιτευτών ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και μαύρο χρήμα, τα αστυνομικά όργανα διαρρέουν τις ταυτότητες συλληφθέντων με γενικές και αόριστες κατηγορίες χωρίς να έχει προηγηθεί καμία δίκη.

Στην περίπτωση των νεαρών σκοπός της δημόσιας διαπόμπεμψης είναι να στείλουν ένα μήνυμα εκφοβισμού. Τον ίδιο ακριβώς εκφοβισμό που προσπαθεί και ο εισαγγελέας να επιβάλλει σε όποιον δοκιμάσει να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα οι υποθέσεις των οποίων υποτίθεται ότι ελέγχονται για πάνω από δύο χρόνια.

Βέβαια, στη χώρα των καστών, των παιδιών ενός κατώτερου θεού, της αστυνομικής βίας σε τυφλούς και σε ανθρώπους με αναπηρικά καροτσάκια, των δημόσιων διαπομπεύσεων κακοποιημένων νέων και οροθετικών πορνών και της πούτσας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρέπει όλοι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να καταλάβουν ότι άνθρωποι όπου εκλέχθηκαν με όπλο τους το φόβο, μόνο με αυτόν ξέρουν να κυβερνούν.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1