24 September 2012

Ελευθερώστε τον Παστίτσιο

Από τα σύννεφα έπεσε σήμερα μεγάλο κομμάτι του ψηφιακού ελληνικού πληθυσμού μετά την είδηση της σύλληψης του δημιουργού της ιστοσελίδας του Γέροντα Παστίτσιου, έπειτα από καταγγελία χρυσαυγίτη βουλευτή για προσβολή των θείων.

Πολλοί έκαναν μάλιστα τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει μια χώρα όπου η ελευθερία του λόγου αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μόνο για τα μέλη του κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη του νεαρού σάτιρου ως "πράξη χούντας".

Αρκετοί ήταν αυτοί που μπροστά στη θέα φανατικών μουσουλμάνων λίγες μόνο ώρες πριν τη σύλληψη του Παστίτσιου, μιλούσαν για Ιράν, φονταμεταλισμούς και φανατισμούς που χαλούν την αισθητική τους. Όμως ούτε και η καταγγελία μιας ιστοσελίδας χριστιανικής σάτιρας φάνηκε να τους αρέσει.

Είναι μάλιστα βέβαιο ότι ελάχιστοι από αυτούς μέχρι τώρα έχουν διαπιστώσει με πλήρη διάυγεια ότι όταν εκφράζουν τη δημόσια σύμπλευση τους για ένα κυρίαρχο θέμα της χρυσαυγίτικης ατζέντας βλέποντας μονάχα φανατικούς θρησκόληπτους και όχι τους ίδιους τους ανθρώπους, ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τις συλλήψεις και άλλων Παστίτσιων.

Βέβαια υπάρχει πάντοτε και η πιθανότητα να καταλάβουν σε τι έχουν αρχίσει να μετατρέπονται. Τότε μένει να δούμε πόσοι ακόμη Παστίτσιοι θα χρειαστεί να συλληφθούν για να διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ μια δημοκρατική χώρα μιας και η μνήμη τους γύρω από τέτοια γεγονότα διαρκεί όσο ένα παγκόσμιο τρεντ στο τουίτερ.

Υ.Γ. Το δελτίο τύπου της σύλληψης: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=20338&Itemid=965&lang=

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1