12 February 2014

Μπόνους στις ευρωεκλογές ζητά η Νέα Δημοκρατία

Αίτημα για εκλογικό σύστημα με έδρες-μπόνους στο ευρωκοινοβούλιο σκέφτεται να καταθέσει η ελληνική προεδρία της ΕΕ. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις ανησυχίες ότι οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον τρόπο εκλογής ευρωβουλευτών και τοπικών αρχόντων δεν κατάφεραν να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς στις στημένες δημοσκοπήσεις καναλιών κι εφημερίδων.

Η απόφαση αυτή προϋποθέτει κοινή κάθοδο της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που έχουν ήδη αποφασίσει εδώ και δύο χρόνια οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση του Σταύρου Ψυχάρη, μέγα χορηγού της κίνησης των "58 κι ο Πέτρος Τατσόπουλος".

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη εξηγήσει στον πρώην μαοϊκό νυν αρχοντομαλάκα Μανουέλ Μπαρόζο τα οφέλη των εδρών-δώρο στις εθνικές εκλογές του 2012, ενώ κατέδειξε πως παρά την καταστροφή της χώρας, οι Έλληνες ψηφοφόροι εξακολουθούν να δίνουν ποσοστά αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Σύμφωνα με το ελληνικό δίδυμο της συγκυβέρνησης οι δωρεάν έδρες στα "κόμματα του ευρωπαϊκού συνταγματικού τόξου" θα μπορούσαν να σώσουν την ήπειρο από τους φασίστες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και τόσο μεγάλη ανάγκη την εκλογική νομιμοποίηση αφού τους στηρίζουν με όλη τους την ψυχή η οικονομική ελίτ και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Κυκλοφορεί μάλιστα σε όλα σχεδόν τα πολιτικά γραφεία και τα κανάλια η ιδέα ότι ο σταυρός σε έναν υποψήφιο αποτελεί δείγμα της λεγόμενης "άμεσης δημοκρατίας". Άποψη που ακούγεται ακόμη κι από αριστερούς.

Αυτό ίσως είναι το καλύτερο ανέκδοτο μετά το πρωτογενές πλεόνασμα.

(Όταν το βράδυ των εκλογών του 2012 εξηγούσαμε σε ξένους δημοσιογράφους ότι ενώ σε μια εκλογική περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγαλύτερο ποσοστό έβγαζε λιγότερους βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία, μας κοίταζαν σαν εξωγήινους. Δεν ξέρουν αυτοί τι σημαίνει δημοκρατία)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1