06 January 2014

Καζαμίας 2014

Ιανουάριος

Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.

Ο Αντώνης Σαμαράς νομιμοποιεί τη χρήση πλαστών πινακίδων από βουλευτές και υπουργούς, ως συνέχεια της πολιτικής τσάμπα διοδίων για κάθε πολιτικό πρόσωπο με καταγωγή από την επαρχία, με τη δικαιολογία του τεράστιου φόρτου εργασίας και την ανάγκη να ταξιδεύουν με ταχύτητα στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Στα μέσα Ιανουαρίου το μέτρο αυτό περιλαμβάνει και τους υποψήφιους δημάρχους με πρόφαση της επικείμενες δημοτικές εκλογές, ενώ η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης, ως προεδρεύουσα της Ε.Ε., είναι να θέσει ζήτημα έκδοσης πλαστών διαβατηρίων για κάθε υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Η Χρυσή Αυγή αντιδρά και ζητά να εκδοθούν πλαστά απολυτήρια δημοτικού για τους δικούς της υποψήφιους δημάρχους και ευρωβουλευτές. Το θέμα παραπέμπεται στον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο οποίος βλέπει την πρόταση των χρυσαυγιτών ως ένα μέσο εσωτερικής υποτίμησης της δημόσιας εκπαίδευσης, και αντιπροτείνει την έκδοση πλαστών διδακτορικών για κάθε αστυνομικό, με την προϋπόθεση να γνωρίζει γραφή και ανάγνωση. Η Χρυσή αυγή δέχεται.

Στην επίσημη πρώτη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. η ΔΤ είναι εκεί. Ο Παντελής Καψής δηλώνει έτοιμος να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ενώ την παρουσίασή της αναλαμβάνει ο Προκόπης Δούκας, ως άλλος Σπύρος Παδόπουλος, παρουσιάζοντας ένα εύθυμο πρόγραμμα με τίτλο «Cheers re paidia».

Όλοι οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. μαζεύονται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και τους σερβίρονται παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως ρετσίνα Μαλαματίνα και ληγμένη τυροσαλάτα από τα Lidl. Ο Άγγλος πρωθυπουργός είναι ενθουσιασμένος με το φαΐ, το κέφι και τα τραγούδια, γι’ αυτό και ζητά από τα όργανα να παίξουν 20 φορές την «ταμπακιέρα». Οι νεοδημοκράτες στραβώνουν γιατί τέτοια τραγούδια δεν αρμόζουν στο ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας, όμως η ξαφνική εμφάνιση του Νότη Σφακιανάκη αλλάζει το κλίμα.

Δυστυχώς, η Ελένη Λουκά αποφασίζει να σταματήσει την παρενόχληση των δημοσιογράφων του Μέγκα και στρέφεται εναντίον των τεχνικών της ΔΤ. Το Άγιο Πνεύμα τής δείχνει το δρόμο για το μοναδικό καλώδιο που κρατά ζωντανή τη μετάδοση της τελετής, και το κόβει με ένα ψαλίδι. Το σήμα πέφτει και η Δημόσια Τηλεόραση προβάλλει σε επανάληψη την «Δασκάλα με τα Ξανθιά μαλλιά».

Φεβρουάριος

Το μέτρο στα νοσοκομεία με τα 25 ευρώ για εισαγωγή γνωρίζει τεράστια επιτυχία, και ο Άδωνις Γεωργιάδης διοργανώνει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώνει ότι η τρόικα τού πήρε τη δόξα, επειδή εκείνος ήθελε όλοι οι ασθενείς να πληρώνουν 33 ευρώ, όσο και οι Σουηδοί.

Ο υπουργός Υγείας προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά μια δικλείδα ασφαλείας για να γλιτώσουμε μια για πάντα από τους τσαμπατζήδες που πάνε στα νοσοκομεία για πλάκα: κάθε ασθενής που προορίζεται για εισαγωγή θα υπογράφει ένα χαρτί που θα παρέχει στους γιατρούς τη δυνατότητα να του αφαιρούν ένα όργανο, σε περίπτωση που δεν πληρώσει τα 33 ευρώ.

Παράλληλα, τοποθετεί ταξίμετρα στα ασθενοφόρα.

Εν τω μεταξύ, την εμφάνισή τους κάνουν στους δρόμους της Ελλάδας τα πρώτα βουλευτικά αυτοκίνητα με πλαστές πινακίδες, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να γράφουν τα αρχικά Μ.Λ., τιμώντας τον μεγάλο εμπνευστή Μιχάλη Λιάπη.

Μάρτιος

Τα στοιχεία για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι συγκλονιστικά. Άνθρωπος που δούλευε για λογαριασμό γερμανικής εταιρείας καταθέτει βίντεο, στο οποίο φέρεται ένας πρωθυπουργός που το όνομά του αρχίζει από «Κώστας» και τελειώνει σε «Σημίτης», να δίνει εντολή στον υπουργό Άμυνας να καταθέσει τα μισά χρήματα που εισπράχθηκαν σε ένα κόμμα που αρχίζει από Πανελλήνιο, και τελειώνει σε Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Σε πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα «Τα Νέα» γράφει με τεράστια γράμματα «ΣΟΚ», ενώ στον υπότιτλο εξηγεί ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος μπορεί να είναι αυτός ο πρωθυπουργός που έκλεψε δημόσιο χρήμα και οδήγησε σε απαξίωση το πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους κεντροαριστερούς της χώρας να στηρίξουν την «Κίνηση των 58», η οποία ζητά εξονυχιστικό έλεγχο κάθε πολιτικού προσώπου που ανέλαβε δημόσια αξιώματα από την πρώτη Μάρτη του 2014 και μετά.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Βήμα, ο Νίκος Μπίστης ορκίζεται στην Παναγία, τον Άγιο Πατάπιο και την σταθερή-σα-βράχος πολιτική του τιμή, ότι ποτέ στη ζωή του δεν είδε κανέναν κεντροαριστερό να παίρνει μίζες από εμπόρους όπλων. Προσθέτει, επίσης, πως στο σπίτι του έχει ένα χάρτινο κουτί από κάποιο ζευγάρι μπότες που είχε ψωνίσει στις εκπτώσεις, στο οποίο βάζει μέσα χαρτάκια με ονόματα που θέλει να ξεχάσει, όπως Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης, Παπαντωνίου, Κάντας, Τσοβόλας και Γιώργος Παπανδρέου.

Απρίλιος

Πλησιάζουν ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές, και οι κρυφές δημοσκοπήσεις δίνουν διαφορά δέκα μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ με το ζόρι εκλέγει τρεις δημοτικούς συμβούλους σε όλους τους δήμους της χώρας. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να αναβάλει τις εκλογές γιατί κινδυνεύουν να πλήξουν την εικόνα της χώρας στις αγορές, επικαλούμενος αναλυτικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο αν εκλεγεί ΣΥΡΙΖΑίος δήμαρχος στο δήμο Γαργαλιανών, οι αγορές θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και τα spreads θα επιστρέψουν στις τιμές του 2010.

Ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται πιέσεις από τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Γιώργο Μουρούτη να κατεβάσει κοινούς υποψηφίους με τη Χρυσή Αυγή, κίνηση την οποία επικροτεί και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η φυλακή έχει σοβαρέψει τον Νίκο Μιχαλολιάκο, διότι παρουσιάζεται ωριμότερος από ποτέ.

Μάιος

Μετά από διαρκείς διαβουλεύσεις με τα κομματικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Με προτροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου στήνονται τρεις κάλπες. Στην πρώτη τίθεται το ερώτημα «ποιον δήμαρχο θέλετε», στην δεύτερη «είστε σίγουροι γι’ αυτό που πάτε να κάνετε;», και στην τρίτη «αν θέλετε να στείλετε στην ευρωβουλή αξύριστες ΣΥΡΙΖΑίες, να ξέρετε ότι θα βγάλετε τη χώρα από το ευρώ».

Τη μετάδοση των αποτελεσμάτων αναλαμβάνει η Δημόσια Τηλεόραση, η οποία δεν έχει μετατραπεί ακόμη σε ΝΕΡΙΤ, γιατί δεν αποκαταστάθηκε το κομμένο καλώδιο της Ελένης Λουκά από τον Γενάρη. Τα αποτελέσματα φέρνουν πρώτο κόμμα στην Αθήνα την Χρυσή Αυγή, και τον Ηλία Κασιδιάρη δήμαρχο της πόλης. Στο διάγγελμα του από το μπαλκόνι του δημαρχείου, ανακοινώνει την προσχώρησή του στην Νέα Δημοκρατία.

Αιτιολογώντας την κίνησή του σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα, ο Ηλίας Κασιδιάρης εξομολογείται ότι κατά βάθος παραμένει φασίστας, όμως τα τελευταία κείμενα του Αλέξη Παπαχελά άγγιξαν τη φιλελεύθερη φλέβα που κρύβεται μέσα του.

Παράλληλα, στην Ευρωβουλή έρχεται πρώτο κόμμα η ένωση των ευρωφασιστών, η οποία υπόσχεται να κηρύξει τον πόλεμο στους Μουσουλμάνους, τους ομοφυλόφιλους, τους Εβραίους, τους μαύρους, τους κίτρινους, τους άθεους, τους αριστερούς, τους κομμουνιστές και τους ΠΑΟΚτσήδες. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή άκρως ικανοποιητική, ενώ έφερε ως βασικό επιχείρημα της ευφορίας του, την θετική ανταπόκριση των παγκόσμιων αγορών στην επάνοδο του ναζισμού.

Ιούνιος

Η προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε. τελειώνει, και η χώρα πετυχαίνει σημαντικές τομές στην πορεία της Κοινότητας. Καταργεί το δικαίωμα της έκτρωσης σε όποια γυναίκα το επιθυμεί, βουλιάζει τα περισσότερα πλοία μεταναστών στην ιστορία της Ε.Ε., ποινικοποιεί πλήρως την ελευθερία άποψης και λόγου, και μετά τη βουλή της δικής μας χώρας, καλωσόρισε τους ναζί και στο ευρωκοινοβούλιο.

Σε ειδική τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας, ο Αντώνης Σαμαράς χαιρετά τον Ιταλό ομόλογό του αρχαιοελληνικά με την παλάμη υψωμένη προς τον ουρανό, και εύχεται η δική του προεδρία της Ε.Ε. να βαδίσει στα χνάρια των αρχαιοελληνικών εθίμων του Sieg Heil.

Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός Μέγκα, ανακηρύσσει τον Ηλία Παναγιώταρο Πρέσβη Καλής Θελήσεως των ειδήσεων των οκτώ, και του κάνει δώρο ένα εισιτήριο διαρκείας για το Μέγαρο Μουσικής και μια ισόβια συνδρομή του Βήματος της Κυριακής.

Λίγο πριν τελειώσει ο μήνας, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε ένωση του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Παιδείας, καθιστώντας έτσι τον Άδωνι Γεωργιάδη επικεφαλής της περίθαλψης και της μόρφωσης του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα χάνει και τα τρία παιχνίδια της στο Μουντιάλ αλλά ο Κώστας Μήτρογλου παίρνει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα και στο αερδορόμιο δηλώνει ότι ποτέ του δεν αισθάνθηκε Έλληνας, γιατί οι Έλληνες είναι κωλοφάρα και αρχιφασίστες.

Ιούλιος

Έχουν περάσει επτά μήνες και κανένα στοιχείο για την ανεργία δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Όποιος γράφει στο ίντερνετ ότι οι άνεργοι είναι περισσότεροι από όσους έχουν δουλειά, διώκεται από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ως εχθρός του έθνους, και οδηγείται για συμμόρφωση στα κρατητήρια του τμήματος Εξαρχείων.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης γίνεται ο πρώτος δημοσιογράφος που παίρνει συνέντευξη από τον Ηλία Κασιδιάρη. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, προβάλλονται πλάνα από τα παιδικά χρόνια του Ηλία, όπου πυροβολεί πινακίδες ντυμένες Πακιστανοί μετανάστες. Ο δημοσιογράφος ρωτά τον Δήμαρχο Αθηναίων πόσους λαθρομετανάστες πέταξε στη θάλασσα μέχρι τώρα, πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ευθανασίας των Αθηναίων ΑΜΕΑ, και τι θα γίνει με το άλυτο ζήτημα της ύπαρξης ομοφυλόφιλων στην πόλη.

Μέσα σε έξι μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έπραξε το καθήκον του καταθέτοντας πάνω από 300 ερωτήσεις στους υπουργούς της κυβέρνησης για τους διωγμούς και τις φυλακίσεις αριστερών, ενώ, σε συνέντευξή της στην Αυγή, η Ρένα Δούρου παραδέχεται πως ότι κι αν κάνουν οι αστυνομικοί, θα συνιστούν για πάντα μια απλησίαστη κοινωνική υπεραξία. Παράλληλα, το κόμμα εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία διαμαρτύρεται ότι τα ιδιωτικά κανάλια δεν καλούν πολύ συχνά τους εκπροσώπους του στις εκπομπές τους.

Αύγουστος

«Η άδεια κοντοζυγώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», λέει σε τηλεοπτική του εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, σύμφωνα με τον Σίμο Κεδίκογλου, τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Θέμο Αναστασιάδη. Κυκλοφορεί μάλιστα και βίντεο υπό την ποιητική επιμέλεια του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, το οποίο επιβεβαιώνει τη γνησιότητα της δήλωσης.

Τα λόγια του βουλευτή Σερρών παίρνουν παγκόσμιες διαστάσεις, με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών να ζητά εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος ζωγραφίζει για το Βήμα της Κυριακής, τον βουλευτή Διαμαντόπουλο κρεμασμένο ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος μέσα σε ένα χιονισμένο τοπίο, κι έναν περαστικό να λέει «φέρτε μια γούνα στο παιδί μην κρυώσει».

Παράλληλα, βγαίνει στη δημοσιότητα η πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς από την εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία εμφανίζει τη νέα κεντροδεξιά της χώρας να προσελκύει το 35% των ψηφοφόρων. Η εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο «ΝΔ και Χρυσή Αυγή δίνουν μια σοβαρή απάντηση στους λαϊκιστές της κεντροαριστεράς».

Την ίδια στιγμή, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αυτοπροτείνεται για νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μια κίνηση που εξετάζει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο Αντώνης Σαμαράς. Ο καιρός όμως δεν είναι για πολιτικές συζητήσεις, μιας και το καλοκαίρι φτάνει στην κορύφωσή του, και η Όλγα Κεφαλογιάννη περιμένει με βαθύ ντεκολτέ τα 25 εκατομμύρια τουριστών που θα κατακλύσουν τα ελληνικά νησιά και θα ρίξουν την παροχή ρεύματος στην Σαντορίνη.

Σεπτέμβριος

Με εντολή του υπουργείου οικονομικών επιβάλλεται υποχρεωτική είσοδος ενός ευρώ στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, για κάθε μαθητή. Το εισιτήριο εισόδου των μαθητών γυμνασίου και λυκείου καθορίζεται από την οικονομική κατάσταση της κάθε περιοχής, ενώ μετά από παρέμβαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι περιοχές Εκάλης, Παλαιού Ψυχικού, Φιλοθέης και ολόκληρος ο νομός Μεσσηνίας, θεωρούνται παραμεθόριες και απαλλάσσονται από το μέτρο.

Για την απόφαση αυτή, καθώς και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές επιλογές, καλείται στην εκπομπή «Στον Ενικό, με τον Νίκο Χατζηνικολάου», ο υπουργός Παιδείας/Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Στην κερκίδα του λαού, φιλήσυχοι Έλληνες νοικοκοιραίοι προσπαθούν να αποτρέψουν τον υπουργό από το σχολικό εισιτήριο του ενός ευρώ, ζητώντας να επιβληθεί χαράτσι μόνο στα αλλοδαπά σκατόπαιδα. Ο Άδωνις θεωρεί πολύ καλή την ιδέα και προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά να μπει χαράτσι πέντε ευρώ σε όλα τα παιδιά μεταναστών που βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα, κι επιθυμούν να πάνε σχολείο.

Παράλληλα, η Καλαμάτα παύει να θεωρείται παραμεθόριος περιοχή, και οι εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Βήμα της Κυριακής», παρουσιάζουν την απόφαση της κατάργησης του σχολικού εισιτηρίου μόνο για Έλληνες, ως έναν «κυβερνητικό άθλο απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών».

Οκτώβριος

Ο πρώτος μήνας που δεν υπάρχει πλέον κανένα μνημόνιο στην Ελλάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς περιμένει τους νοικοκυραίους να γυρίσουν από τις διακοπές για να ανακοινώσει ότι δεν έχουμε καμία υποχρέωση στους δανειστές, κι ότι είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές για να βρούμε μόνοι μας την ανάπτυξη.

Σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, ο πρωθυπουργός δηλώνει υπερήφανος για τις θυσίες των Ελλήνων, και ανακοινώνει ότι μαζί με το τέλος του μνημονίου, λιγόστεψαν και οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα. «Αυτοί που έφεραν τη δυστυχία στον ελληνικό λαό δεν κυκλοφορούν πια ανάμεσά μας. Έφυγαν μαζί με το μνημόνιο. Πλέον, οι Έλληνες άνεργοι είναι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες. Γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα», λέει ο Αντώνης Σαμαράς, καταχειροκροτούμενος από τον νεοδημοκράτη δήμαρχο Αθηναίων, Ηλία Κασιδιάρη.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Σταύρο Ψυχάρη. Στον «Βηματοδότη» της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», αναφέρεται ότι ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ έγραψε με μαύρο μαρκαδόρο στις τουαλέτες του εκδοτικού συγκροτήματος ότι έχει βάλει μυαλό και πλέον λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Η εφημερίδα «Αυγή» γράφει από την πλευρά της ότι ο σύντροφος Αλέξης μελετά από κοντά τους εχθρούς, για να προετοιμαστεί για την μεγάλη επέλαση της λαϊκής επανάστασης, κι ότι ο μαρκαδόρος ήταν κόκκινος.

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος είναι πάντα ο μήνας που όλοι περιμένουν να μάθουν τι θα πληρώσουν. Ο νέος προϋπολογισμός κατατίθεται με email από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρα, και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να βγάλει άλλον έναν χρόνο στη θέση του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το εξώφυλλο του προϋπολογισμού είναι το μοναδικό κείμενο στο οποίο δεν είχε λόγο η τρόικα, όμως εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας φιλόξενος λαός που ακούμε πάντοτε τις συμβουλές των άλλων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου, το 2014 δεν ήταν τελικά η χρονιά που όλοι περίμεναν, μιας και η ανάπτυξη που ο Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί στο μήνυμα του πριν φύγει το 2013, δεν ήρθε ποτέ. Παρόλα αυτά, ο κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας δήλωσε αισιόδοξος πως το 2015 θα είναι η χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Με δηλώσεις τους οι Κριστίν Λαγκάρντ, Ζοσέ Μπαρόρο, Χέρμαν Φαν Ρομπάι και Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, φάνηκαν βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα γίνει παγκόσμιο οικονομικό παράδειγμα για το 2015. Μαζί τους συμφώνησαν η Όλγα Τρέμη και ο Παύλος Τσίμας.

Δεκέμβριος

Ο δήμαρχος Κασιδιάρης καλεί τον Νίκο Δένδια να κηρύξει προσωρινό στρατιωτικό νόμο στην Αθήνα, με πρόφαση την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ρωτά τον Προκόπη Παυλόπουλο αν είναι σωστό να κάνει κάτι τέτοιο, κι εκείνος τον παραπέμπει στον Στέφανο Μάνο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, οι οποίοι του προτείνουν να εκτελεί όποιον κυκλοφορεί έξω μετά τις 8 το βράδυ.

Ο δήμαρχος Κασιδιάρης διοργανώνει συγκέντρωση μόνο για Έλληνες νεοδημοκράτες στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία φωτογραφίζονται όλοι μαζί με μικρά μαύρα πανιά που γράφουν «Όχι Βία Ρε Μουνιά». Με παρέμβαση του στο Μέγκα, ο πρώην δήμαρχος Καμίνης ζητά από τον Ηλία Κασιδιάρη να μην του κλέβει τις ιδέες, ενώ με άρθρο του στην Athens Voice καλεί κάθε πολίτη της πρωτεύουσας να βγάλει στο μπαλκόνι του ένα αναμμένο ρεσό προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας.

Με δικό του άρθρο στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητά από τον κόσμο να μη δίνει σημασία στον Καμίνη, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης του εύχεται από το τουίτερ καλό κουράγιο, ευτυχισμένο το 2015, και να κάνει υπομονή γιατί κι εκείνος πέρασε τα ίδια την εποχή που αποφάσισε να φύγει από το ΛΑΟΣ.

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, με μήνυμα του προς τους Έλληνες αριστερούς, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι βρίσκεται στο Παρίσι έτοιμος να συντονίσει από εκεί τη λαϊκή επανάσταση, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε εκπομπή του στο Βήμα FM μαρτυρά την ακριβή διεύθυνση του Τσίπρα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, και του εύχεται καλή Πρωτοχρονιά.

Στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων στο Θησείο, ο δήμαρχος Κασιδιάρης μπερδεύεται γιατί δεν έμαθε ακόμη να μετρά αντίστροφα. Έτσι, η χρονιά στην Αθήνα δεν αλλάζει και ο κόσμος σαπίζει στο ξύλο αλλοδαπούς μικροπωλητές.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1