07 November 2013

Πρόταση υπενθύμισης κατά της κυβέρνησης

http://polyfimos.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8100.html
Επειδή δεν μ' αρέσει να λέω μόνο τα στραβά, θέλω να παραθέσω μερικούς λόγους για τους οποίους θεωρώ ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ουσία μια πρόταση υπενθύμισης, με σκοπό να μην ρίξει την κυβέρνηση αλλά να ξεμπροστιάσει οριστικά και αμετάκλητα το πολιτικό μέλλον όσων την στηρίξουν. Φτάνει να το χειριστεί σωστά.

Ψήφο εμπιστοσύνης θα πάρει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι'αυτό. Όμως στην πραγματικότητα θα είναι μία ψήφος στα εξής απλά πράγματα:

-την άρση της απαγόρευσης κατάσχεσης πρώτης κατοικίας όσων χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν.

-την φορολόγηση γης και ακινήτων που δεν προσφέρουν κανένα εισόδημα στον ιδιοκτήτη και μάλιστα σε αντίθεση με ότι λέει το Σύνταγμα περί προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας.

-τη συνέχιση, και μάλιστα μονιμοποίηση, του έκτακτου φόρου μέσω της ΔΕΗ, ο οποίος ξεκίνησε έκτακτος και κατέληξε παντοτινός.

-την πώληση ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ έκρινε πρόσφατα πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

-την οριζόντια περικοπή συντάξεων που θα έρθει άμεσα, γιατί το ζητά η τρόικα.

-την παράνομη διακυβέρνηση της χώρας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την διαρκή κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών.

-τη γελοιοποίηση της βουλής και του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει μόνο για να φωτογραφηθεί.

-την παράνομη αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών που κατέλαβαν και τις ψηφιακές συχνότητες, καθιστώντας τους εαυτούς τους παρόχους, αναμεταδότες, ιδιοκτήτες, και ψηφιακούς κυρίαρχους.

-την επιβολή της αστυνομοκρατίας και σε άλλες περιπτώσεις παρόμοιες της ΕΡΤ, όπως τα αμυντικά συστήματα κι όλες τις επιχειρήσεις του δημοσίου που οδεύουν προς διάλυση.

-την ιδιωτικοποίηση της υγείας με τη διαφαινόμενη κάλυψη όλο και περισσότερων ιατρικών εξόδων από τους πολίτες.

-την γενικευμένη ιδιωτικοποίηση της παιδείας με τη σταδιακή κατάργηση των ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια, την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, την πλήρη απαξίωση της έρευνας και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών.

-τη διάλυση κάθε περιβαλλοντικής προστατευτικής πολιτικής με γνώμονα το κέρδος. Οι Σκουριές και η ελεύθερη δόμηση σε δάση και περιοχές Natura, είναι μόνο η αρχή. Αν είχαν τη δυνατότητα θα έχτιζαν ξενοδοχεία μέσα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης.

-την ολοκληρωτική απαξίωση της ήδη ανίκανης και πλήρως ελεγχόμενης δικαιοσύνης. Με πρόσφατο το παράδειγμα της ΕΡΤ, την ιστορία της χρυσής αυγής νωπή, και τα γελοία αποτελέσματα της διαχείρισης της υπόθεσης "λίστα Λαγκάρντ" αλησμόνητα, όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι οι Έλληνες εισαγγελείς και δικαστές ούτε για κατούρημα δεν πάνε χωρίς πολιτική άδεια.

-το νέο επόμενο μνημόνιο που θα έρθει το 2014 όταν η ύφεση θα κάνει ξανά την εμφάνισή της, το πρωτογενές πλεόνασμα θα αποδειχθεί ψέμα και η χρηματοδότηση της χώρας θα έχει για άλλη μια χρονιά αρνητικό συντελεστή.

-τον πλήρη εκφασισμό των σωμάτων ασφαλείας, τα οποία πλέον έχουν γίνει φόβητρο για κάθε πολίτη.

-τη διατήρηση του ναζισμού εντός κι εκτός του κοινοβουλίου για πολλούς λόγους, μερικοί εκ των οποίων εξηγήθηκαν παραπάνω.

-την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού, μιας και θα συνεναίσουν (οι βουλευτές) σε μια κυβερνητική πολιτική η οποία σε λιγότερο από έξι μήνες θα ανεβάσει την επίσημη ανεργία πάνω από το 30%.

-τη δημιουργία μία εργατικής τάξης η οποία θα λογοδοτεί σε μια κάστα εργολάβων ανθρώπινων ψυχών, που θα νοικιάζει εργαζόμενους των 300 ευρώ χωρίς δικαιώματα και δίχως καμία ιατροφαρμακευτική ή συνταξιοδοτική εξασφάλιση.
Γι' αυτά τα λίγα, κι άλλα ακόμη, οι 151+ βουλευτές θα πουν ναι την Κυριακή το βράδυ. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Αλλά να μην ξεχνάμε επίσης ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν έξω από τις ψηφοφορίες και τα κοινοβούλια. Εκεί θα διεξαχθεί η κρισιμότερη ψηφοφορία. Και η απάντηση είναι εξίσου απλή με το κοινοβουλευτικό "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ".

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1