17 October 2013

Υποβρύχιος Μπένι

Η υπόθεση των υποβρυχίων που διαχειρίστηκε το 2010 ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναδεικνύεται ξανά, μετά από έναν εσωκοινοβουλευτικό διάλογο Αβραμόπουλου-Τσίπρα. Στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, ο υπουργός άμυνας είπε σαφέστατα ότι οι αμαρτίες των προηγουμένων δεν φοβίζουν την κυβέρνηση.

Σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές. Η πόλωση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πάρει το δρόμο της κορύφωσης, το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται και οι σοσιαλνεοφιλελεύθεροι εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στον Νίκο Μπίστη και την Σώτη Τριανταφύλλου...

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έναν κοινό εχθρό: τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι δεξιοί, ο Βαγγέλης είναι αυτός που τους άνοιξε το δρόμο για ένα γενικευμένο πολιτικό παιδομάζωμα μετά την αιμορραγία του παρελθόντος. Για αυτό και αποτελεί το μοναδικό τους εμπόδιο.

Ποιος νεοδημοκράτης είχε ποτέ εμπιστοσύνη στον Βενιζέλο; Ή μάλλον ποιος άνθρωπος είχε ποτέ εμπιστοσύνη στον Βενιζέλο, για να την έχει και τώρα;

Καλώς ή κακώς οι αχυράνθρωποι είναι καλοί μονάχα όταν κάνουν τη δουλειά που κάποιος τους έχει αναθέσει, και ο συγκεκριμένος φτάνει στα όρια της ημερομηνίας λήξης του.

Οι ευκαιρίες για να χρησιμοποιηθεί ως “θύμα” μετά από όλα όσα έχει κάνει ο ίδιος -με τη στήριξη της ΝΔ για να μην ξεχνάμε- είναι πολλές. Τα ναυπηγεία και οι φωτογραφικές διατάξεις για τα φωτοβολταϊκά είναι μόνο οι τελευταίες. Παρέα τους, πλησιάζει και η υπόθεση Παπακωνσταντίνου, η οποία πολλοί λένε ότι με την παρούσα νομοθεσία πάει για παραγραφή.

Αλήθεια, ποιο από όλα αυτά θα καταφέρει να διαχειριστεί η περιορισμένης ευθύνης ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πρώτο; Και στην τελική, γιατί να το κάνει, όταν μπορεί πολύ πιο εύκολα να ομολογήσει για “ύποπτες συμβάσεις και αντιδημοκρατικούς νόμους του παρελθόντος”, κάτι το οποίο ήδη άρχισε να ψελλίζει τον τελευταίο μήνα;

Το αν υπάρχει ή όχι τέτοιου είδους σχέδιο στα μυαλά της Νέας Δημοκρατίας, είναι άγνωστο. Το αν ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Τα γραπτά των ανθρώπων του Βενιζέλου -δεν το βουλώνουν κι αυτοί με τίποτα- είναι πολλά και ιδιαιτέρως προφητικά.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει τον Βαγγέλη στη σέντρα όποτε θέλει. Φτάνει να είναι έτοιμη για εκλογές. Για αυτό και το ΠΑΣΟΚ έχει σκυλιάσει με την ιδέα. Για αυτό και μοιράζει δεξιά κι αριστερά την πρόταση ότι αν κάνει κάτι τέτοιο ο Σαμαράς, τότε θα αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και θα επιχειρήσει να σώσει την παρτίδα άνευ εκλογών.

Επειδή αυτό είναι κάτι που η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να διαχειριστεί, το μόνο που της απομένει είναι η αποδόμηση του Βενιζέλου. Κι αυτή μπορεί να ξεκινήσει από τα υποβρύχια, με σημείο καμπής της την πιθανή παραγραφή των αδικημάτων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Εκεί, μάλλον, θα σημάνουν οι εκλογικές καμπάνες που τόσο πολύ θέλουν οι σύμβουλοι Σαμαρά.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1