05 September 2013

Βλήματα

Το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών με ένα μέιλ μαθαίνουμε πως επιδιώκει η κυβέρνηση. Το μέιλ ήρθε από την τρόικα και τα αντίγραφα του έχουν διατηρηθεί σε ασφαλές μέρος από την ιδιαίτερα γραμματέα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Τα τρία τελευταία χρόνια οι απολύσεις και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα γίνονται με ένα μέιλ. Πιθανότατα αυτό αποτελεί την μοναδική παρακαταθήκη από την διακυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ξεκίνησε με σκοπό να φέρει την Apple σε κάθε νοικοκυραίο αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μάθει στην Αλέκα Παπαρήγα πώς να χειρίζεται το iPad· και να γαμήσει την Ελλάδα.

Έχω ξαναγράψει ότι δεν πιστεύω κανέναν από όσους λένε ότι κάθε μέτρο που λαμβάνεται έρχεται από εντολή της τρόικα. Αν δει κανείς ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που βρίσκονται γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά και σε ποιους καταδικασμένους και κατηγορουμένους για κάθε λογής εγκλήματα καταλήγουν δημόσια έργα και περιουσία, καταλαβαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των μνημονίων έχει γραφτεί εδώ. Στην Ελλάδα.

Από την άλλη, μιλάμε για την καταστροφή ενός λαού που βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί επειδή κλείνουν το στρατόπεδο της περιοχής του και δεν θα μπορεί πια να πουλάει φραπέδες και πιτόγυρα στους φαντάρους. Ως εκεί φτάνουν τα όνειρά του.

Κανείς δεν μπορεί πλέον να βάλει φρένο στη μαλακία που δέρνει το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που ακόμη κι αν κάποιος δώσει στα χέρια του εργαζόμενου τα μέσα για να δουλέψει μόνος του την επιχείρηση που μέχρι πρότινος τον εκμεταλλευόταν μέχρι αηδίας, αυτός θα κάνει τα πάντα για να τη γυρίσει πίσω στους νταβατζήδες που του ρουφούσαν το αίμα. Η ΕΡΤ και οι γενίτσαροι της είναι το πιο θεαματικό παράδειγμα.

Ίσως τελικά η μόνη λύση είναι να μην μείνει τίποτα όρθιο. Όμως, ακόμη κι αν η ιστορία φτάσει σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να μείνουν αυτό που είχαν μάθει πάντα να είναι. Ραγιάδες με σκυμμένο το κεφάλι. Βλήματα με πόδια. Και ψήφο...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1