10 September 2013

Προαιρετική εκπαίδευση

Σε μια ακόμη κίνηση με σκοπό να ξαναγίνει εξώφυλλο στο φασιστόφυλλο της "Δημοκρατίας", η Μαρία Ρεπούση είπε ότι τα αρχαία Ελληνικά θα έπρεπε να γίνουν προαιρετικά για όσους δεν θα ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές.

Η βουλευτίνα της ΡΗΜΑΔ αποκάλεσε τα αρχαία ελληνικά "νεκρή γλώσσα" μιας και το πρότυπο ρητορικής γι' αυτήν και το συνάφι της είναι τα νανουρίσματα του Φώτη Κουβέλη και οι προσευχές του Αντώνη Σαμαρά.

Η Μαρία Ρεπούση αρέσκεται στο να προκαλεί τους ελληνορθόδοξους Ταλιμπάν, μιας κι έχει ασχοληθεί ξανά με το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, με φόντο την εκπαίδευση και μοναδικό σκοπό να πιάσει μόνιμο στασίδι στην Αναντροπή του Γιάννη Πρετεντέρη.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά χαρίσματα του λεγόμενου "προοδευτικού χώρου". Η ασύδωτη αυτοπροβολή, ειδικά για όποιον φέρει μία ιστορία από πίσω του (δεν αναφέρομαι στην Ρεπούση αλλά σε άλλους "επαναστάτες" των πλατειών με τους οποίους θα ασχοληθώ αργότερα).

Βέβαια, η Ρεπούση πατά ακριβώς πάνω στα χνάρια που η προαιρετικότητα δεν θα περιορίζεται σε ένα ή δύο μαθήματα, αλλά στην εκπαίδευση στο σύνολό της.

Άλλωστε, υπάρχουν δύο τρόποι να καταργήσεις την δημόσια παιδεία. Ο ένας είναι να περπατήσεις το δρόμο της δεξιάς με το κλείσιμο σχολείων και τις απολύσεις εκπαιδευτικών και ο δεύτερος είναι η Ρεπούση και η προοδευτική νομενκλατούρα που έχει ήδη ξεκινήσει από την άλλη πλευρά να μοιράζει υπουργεία και γενικούς διευθυντές.

(Επέλεξα να μην ασχοληθώ με την απεργία των εκπαιδευτικών που οπως φαίνεται ετοιμάζουν διάφορα πράγματα. Κι ούτε πρόκειται)

1 comment:

  1. Πουλυφημε
    η κ. Ρεπουση θελει τα αρχαια ελληνικα να τα βλεπει ως νεκρη γλωσσα, σε αντιθεση με την πλειοψηφια του πολιτισμενου Κοσμου που τα χρεισιμοποιει καθημερινως ως ζωντανη γλωσσα, γιατι προφανως δεν ειναι Ελληνιδα.

    Το παραξενο ειναι πως εξακολουθει να ειναι Βουλευτης ως μη Ελληνιδα, στο Ελληνικο Κοινοβουλιο.

    Βεβαια, θα μου πει κανεις, ειναι αυτο το μονο παραξενο που συμβαινει στην Πατριδα μας;....

    Ξενοκρατης απο Βιεννη

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1