18 July 2013

Αφήστε επιτέλους ήσυχους τους γουναράδες

 
Με μια αποστομωτική της ομιλία κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο πολυνομοσχέδιο που κόβει μισθούς, αυξάνει φόρους, απολύει υπαλλήλους, καταργεί κλάδους του δημοσίου και ξεχνά να προσθέσει το οχτάωρο, η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει ήσυχους τους γουναράδες.

Δηλώνοντας λαϊκό κορίτσι από την Καστοριά, παρακάλεσε τους συριζαίους να σταματήσουν να αντιγράφουν τον Άρη Βελουχιώτη και τον Καρλ Μαρξ και να ενισχύσουν την παραγωγή ελληνικής γούνας.
 

Αφορμή για όλο αυτό το σκηνικό στάθηκε η ατάκα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Διαμαντόπουλου “ραντεβού στα γουναράδικα”, παραφράζοντας το απόφθεγμα του Άρη Βελουχιώτη βασισμένο στη διαδεδομένη καστοριανή φράση “καλή αντάμωση στα γουναράδικα”.
 

Η Μαρία Αντωνίου είναι μία από τους 153 βουλευτές που ψήφισαν και αυτό το πολυνομοσχέδιο. Είναι ένας άνθρωπος που όταν ακούει κάποιον να χρησιμοποιεί τη φράση του Βελουχιώτη για τα γουναράδικα, πιστεύει ότι θέλει να τα κλείσει και οι εργαζόμενοι τους να μείνουν άνεργοι.
 

Το έχω πει πολλές φορές. Οι άνθρωποι είναι βαριά μαλάκες. Η κατάστασή τους δεν είναι απλά κρίσιμη. Είναι επικίνδυνη.
 

Η βουλή είναι γεμάτη Μαρίες Αντωνίου. Είναι γεμάτη από ηλίθιους, ανίκανους, ανιστόρητους, φανατισμένους, ψυχασθενικούς. Που θα πουν ναι σε ότι τους βάλουν μπροστά τους να υπογράψουν. Που θα κατηγορήσουν τον Μαρξ, τον Ένγκελς και τον Βελουχιώτη ότι είναι εχθροί του ελληνικού τουρισμού και της ντόπιας παραγωγικότητας.
 

Πρέπει να απαλλαγούμε από το σύστημα που προωθεί αυτούς τους ανθρώπους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με κάθε τρόπο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Σήμερα είναι η Μαρία Αντωνίου. Αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Άλλωστε, το πολιτικό μας σύστημα έχει πλεόνασμα βλαμμένων, το μόνο εγχώριο παραγωγικό προϊόν που δεν έχει πέσε ποτέ του σε περίοδο ύφεσης.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1