29 June 2013

Ελλάς, Ελλάς Βαγγέλης Σαμαράς

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται το success story της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, σύμφωνα με τις ομιλίες στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τα εξώφυλλα του ΔΟΛ.

Μεγάλο μέρος της έναρξης του συνεδρίου της ΝΔ αφιερώθηκε στο νέο αγωγό ΤΑΡ που θα περνά από την Ελλάδα για να δίνει το φυσικό αέριο των Αζέρων στην υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που συνδέθηκε άμεσα με την επιστροφή του κόμματος στις τηλεοπτικές επιτυχίες του παρελθόντος.

Αρχική σκέψη μερικών μετριοπαθών ακροδεξιών της ΝΔ ήταν να ονομάσουν τον αγωγό “Γιάννη Αντεντοκούμπο”, μιας και η ανακοίνωση της κατασκευής του συνέπεσε με την επιλογή του νεαρού μπασκετμπολίστα στο ΝΒΑ.

Παρ’ όλα αυτά επικράτησε η ιδέα να τον ονομάσουν “Ελευθέριο Βενιζέλο”, μιας και οτιδήποτε υπάρχει σε αυτή τη χώρα φέρει την υπογραφή “Βενιζέλος”, λες και τίποτε άλλο άξιο αναφοράς δεν περπάτησε στα “ελληνικά χώματα” πριν από αυτόν.


Άλλωστε, η επιλογή ενός "ξενικού" ονόματος για έναν τόσο κρίσιμο σωλήνα, θα προκαλούσε την οργή των χρυσαυγιτών που στηρίζουν ακόμη Σαμαρά γιατί ντρέπονται να πουν πως είναι νεοναζί.

Η αρχική άποψη να βαφτίσουν τον αγωγό “Χαρίλαος Τρικούπης” δεν προχώρησε, μιας και δεν υπήρχε πουθενά καταγεγραμμένη η σκέψη του πρώην χρεοκοπημένου πρωθυπουργού για σωλήνες με αζέρικα αέρια, όπως έγινε στην περίπτωση της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, την οποία οραματίστηκε πριν από 200 χρόνια αλλά τελικά κατασκευάστηκε τον 21ο αιώνα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα φορολογικά έσοδα του αγωγού θα είναι κάπου στα 320 εκατ. ευρώ σε βάθος 15ετίας, ενώ μόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ χάθηκαν πάνω από 300 εκατομμύρια.

Βέβαια, η ΕΡΤ δεν είναι τίποτα μπροστά στη διαφήμιση της χώρας μας, ενώ αξιοσημείωτο παραμένει το στοιχείο της διαπραγμάτευσης με τους κατασκευαστές για τέλη διέλευσης του αερίου, μιας και αυτή η προϋπόθεση είχε αποκλειστεί εξ αρχής.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που βάζουν μπροστά τον “διεθνιστικό” χαρακτήρα του αγωγού για να δικαιολογήσουν τη μη είσπραξη τελών, όμως αξίζει να δούμε τι θα συμφωνήσουν και οι άλλες χώρες που τις διαπερνά.

Φήμες θέλουν τον Μιχάλη Ταμήλο να διαμαρτυρήθηκε έντονα εξαιτίας της συνεχούς αναφοράς του Αντώνη Σαμαρά στους αγωγούς και τα φυσικά αέρια.

Όταν ζήτησε να μάθει αν η συμμετοχή του στο συνέδριο πληρώνεται εξτρά και πληροφορήθηκε ότι είναι υποχρεωμένος να ακούει τσάμπα τις θεωρίες για τους σωλήνες με τον κοπανιστό αέρα, εξαγριώθηκε και πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του δημοσιογράφο για να του δώσει συνέντευξη.

Παρών στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατία είναι και ο έκπτωτος Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια του να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από το “αδελφό κόμμα” της Χρυσής Αυγής.

Ο επίτιμος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Βαγγέλη Βενιζέλος, δεν αναμένεται να εμφανιστεί τελικά στο συνέδριο του Αντώνη Σαμαρά, για να μην προκαλέσει κι άλλο το κοινό νεοδημοκρατικό αίσθημα.

Παρ’ όλα αυτά, ο τυπικός πρωθυπουργός της χώρας μας τού κράτησε μία κενή θέση στην πρώτη σειρά των συνέδρων -εκεί που κάθονται όλα τα εκλεκτά στελέχη του κόμματος- για να τιμήσει την προσφορά του στην παρούσα δικομματική κυβέρνηση, αλλά και για τον ευχαριστήσει για τον πρότερο πολιτικό του βίο.

Άλλωστε, αν δεν υπήρχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι συνταγματικές εκτροπές του, 
οι τρεις πρώτες σειρές κάθε συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν στον Κορυδαλλό.

(Η φωτογραφία είναι λίγο μετά από τη στιγμή αδιαθεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οποιαδήποτε σχέση με την παρουσία του Βενιζέλου στην κυβέρνηση ελέγχεται)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1