11 June 2013

Μαύρο στην ΕΡΤ

Με μια ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ. Στις 12 το βράδυ όλα τα δημόσια κανάλια και ραδιόφωνα ρίχνουν μαύρο και κανείς πλέον δεν θα βλέπει και θα ακούει τίποτα.

Ο πρώην πανελίστας της Ρούλας Κορομηλά, Σίμος Κεδίκογλου, ανέλαβε την ευθύνη να ανακοινώσει το χαρμόσυνο γεγονός, διαβάζοντας στο πανελλήνιο ότι η διαφθορά και οι υπερχρεωμένες παραγωγές της ΕΡΤ οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

Την ίδια στιγμή, σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Ελλάδα στέλνονταν ΜΑΤ για να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να μπουν μέσα, ενώ οι ανταποκριτές των καναλιών στο εξωτερικό καλούνται πίσω στην πατρίδα εντός μερικών ωρών, αλλιώς να μείνουν μόνιμα εκεί που βρίσκονται για να μην προστεθούν κι αυτοί στη λίστα των ανέργων.

Η κυβέρνηση, που θεωρεί πολύτιμο αγαθό τις συχνότητες και την ΕΡΤ, ακολούθησε τη μέθοδο των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων που μπήκαν στη διαδικασία διάλυσης μετά την οικονομική τους καταστροφή από τις διορισμένες κυβερνητικές διοικήσεις.

Τώρα θα μείνουν μόνα τους τα ιδιωτικά κανάλια για να εκπέμπουν σε κλεμμένες συχνότητες και να δανείζονται εκατομμύρια από τις τράπεζες που πληρώνουν οι φόροι και τα χαράτσια.

Βέβαια, χαράτσι αποκάλεσε κι ο Σίμος το τέλος που πηγαίνει προς την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όμως εγώ δεν τον ξεσυνερίζομαι γιατί αν κοιτάξεις καλά τη φάτσα του δεν πρόκειται ποτέ σου να τον πάρεις στα σοβαρά.

Οι άνθρωποι της ΕΡΤ δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και αφήνει πάνω από 2.500 ανθρώπους στο δρόμο, όμως οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν ξεχάσει ότι κάθε κρίσιμο νομοθέτημα στη χώρα τον τελευταίο χρόνο περνά με αυτόν τον τρόπο.

Παρόλα αυτά είχαν το κουράγιο να παίζουν όλο το απόγευμα τις παλιές δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου, όταν η ΕΡΤ ήταν ακόμη δημόσιο αγαθό, και η Νέα Δημοκρατία αξιωματική αντιπολίτευση.

Τώρα που το success story του Αντώνη Σαμαρά τα πάει περίφημα, η ΕΡΤ θα κλείσει και το κανάλι του Καρατζαφέρη θα συνεχίσει να εκπέμπει πανελλαδικά χωρίς να έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή.

Αν, βέβαια, η Ελλάδα είχε ένα κανάλι που προέβαλε νυχθημερόν τα πολιτικά ψέματα, τότε η Ελλάδα θα είχε γίνει μαυροκόκκινη και οι φασίστες θα πηδούσαν από τα μπαλκόνια.

Παρόλα αυτά εγώ στηρίζω τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι έστω και την ύστατη στιγμή απέδειξαν ότι όταν τους αφήνουν για ένα απόγευμα να κάνουν δελτίο χωρίς αφεντικά, όντας απολυμένοι στον αέρα, μπορούν να βγάλουν εκατοντάδες ανθρώπους στο δρόμο.

Φανταστείτε να το έκαναν νωρίτερα...

(Στις 12 το βράδυ θα δώσουν εντολή να κλείσει η ΕΡΤ. Εγώ θα είμαι εκεί. Εσύ;)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1