25 May 2013

The Shrine of Greece


Στις 18 Μάη το αμερικανικό ροκ συγκρότημα The Shrine ήρθε στην Ελλάδα μετά από 26 συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλα πήγαν μία χαρά και οι άνθρωποι αποφάσισαν να απολαύσουν τη θάλασσα και τον ήλιο, λίγο πριν συνεχίσουν την περιοδεία τους σε Ρωσία, Φινλανδία και Σουηδία.

Οι The Shrine έχουν μακριά μαλλιά, μούσια, τατουάζ και γενικά ότι σε κάνει να θεωρείσαι “διαφορετικός” στην σύγχρονη Ελλάδα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όπως οι ίδιοι γράφουν στη σελίδα τους στο Facebook, στις 19 Μάη τούς σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο στο κέντρο της Αθήνας. Πιθανότατα στα πλαίσια του ρατσιστικού σχεδίου της κυβέρνησης για την “ανακατάληψη της πόλης μας”.

Η μπάντα δεν είχε μαζί της διαβατήρια κι έτσι πέρασαν δύο ώρες στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τελικά κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν είναι εγκληματίες, όπως περιγράφουν στη σελίδα τους, και αφέθηκαν ελεύθεροι να εξερευνήσουν τις αθηναϊκές παραλίες.

Τα αρνητικά σχόλια των θαυμαστών τους ήταν πάρα πολλά. Κι όμως, η διαφήμιση που έκαναν τα μέλη του συγκροτήματος στη χώρα μας παρέμεινε εξαιρετική. Ακόμη κι αν “τα γουρούνια της Αθήνας ανταγωνίζονται αυτά του LA” όπως λένε.

Η Ελλάδα δεν είναι μία φιλόξενη χώρα. Όποιος έρχεται εδώ και δεν είναι Άριος, κινδυνεύει να περάσει αρκετές ώρες στο κρατητήριο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία προσαγάγει τουρίστες. Το έχει ξανακάνει και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Τον περασμένο χρόνο συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν Κορεάτες, Αμερικανούς, Ινδούς κι άλλους ακόμη που δεν θέλουν να μιλήσουν για αυτήν την εμπειρία τους.

Δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι ίδιοι με το ονοματεπώνυμό τους στο BBC

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που την κυβερνά η αστυνομοκρατία και ο φόβος. Όποιος έρχεται εδώ και δεν μοιάζει με το συνηθισμένο λευκό πρότυπο, έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει στο τμήμα.

Σε κάθε κινητοποίηση, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εφημερίδες και ραδιόφωνα ουρλιάζουν για τον κίνδυνο που διατρέχει ο τουρισμός μας. Για το έγκλημα των ιθαγενών αχάριστων διαδηλωτών και την προδοσία απέναντι στο χρέος μας να προστατέψουμε την εικόνα μιας ήρεμης και φιλόξενης χώρας.

Ο τουρισμός μας δεν κινδυνεύει από μια απεργία. Κινδυνεύει από την αστυνομία. Κινδυνεύει από μια πολιτεία ρατσιστών που αποκαλούν τους Μουσουλμάνους κτηνοβάτες και τους ανθρώπους Αφρικανικής ή Ασιατικής καταγωγής σκουπίδια.

Όλοι αυτοί οι "δημοκράτες" σύμβουλοι του πρωθυπουργού μας, κάνουν πολύ μεγάλες προσπάθειες να καταπνίξουν το φασισμό που κρύβουν μέσα τους. 


Αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Είτε αυτό λέγεται αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είτε Ξένιος Δίας, είτε σχέδιο ανακατάληψης της πόλης, οι άνθρωποι αυτοί είναι βίαιοι κι επικίνδυνοι.

Η Ελλάδα δεν είναι μία φιλόξενη χώρα. Μπορεί να έχει πολλούς, καλούς και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους, όταν όμως έρθει η ώρα να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους οι περισσότεροι προτιμούν να κρυφτούν πίσω απ’ το φασίστα χριστιανοταλιμπάν.

Πείτε στους αλλοδαπούς φίλους σας που θέλουν να έρθουν εδώ για διακοπές, να πάνε αλλού. Κι αν επιμένουν να έρθουν, να απομακρύνονται από τους αστυνομικούς και τους πολιτικούς. Κινδυνεύουν.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1