20 May 2013

Γκούλαγκ

Είναι πέρα για πέρα απολαυστικό να παρακολουθεί κανείς τους δημόσιους διαλόγους μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά τις ανακοινώσεις της πρώτης.

Η ομάδα αλήθειας που κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή πολιτική του Σίμου Κεδίκογλου ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τον Σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ γιατί είπε πως "όποιος δεν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα γκούλαγκ".

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση του Κεδίκολου κάτι που δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία να ασχοληθεί κανείς, μιας και η μόνη απάντηση σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις είναι το "ήρθε η ώρα να κόψετε τα ναρκωτικά γιατί σας χαλάνε".

Διαφωνώ κάθετα και με τις ανακοινώσεις των κομμάτων αλλά και με τον Σλαβόι Ζίζεκ. Προσωπική μου άποψη είναι πως τα γκούλαγκ έχουν ήδη κατοικηθεί από την χαμένη μας λογική.

Αν ο κόσμος είχε διατηρήσει έστω και απειροελάχιστη από αυτήν, σήμερα θα ήταν στους δρόμους και δεν θα περίμενε να του ανακοινώσουν την απόλυση του την ώρα που παρακολουθεί τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Σε περίπτωση που του είχε απομείνει στοιχειώδης λογική, θα έστελνε τους φασίστες κι όσους τους διαφημίζουν εκεί που τους αρμόζει και δεν θα τους έγλυφε τα αρχίδια για δύο ευρώ την ώρα.

Αν ο κόσμος είχε έστω και λίγη λογική δεν θα μιλούσε για φανταστικά γκούλαγκ την ώρα που υπάρχουν αληθινές Αμυγδαλέζες.

Δυστυχώς τα γκούλαγκ φτιαχτήκαν πολύ πριν αστειευτεί μαζί τους ο Ζίζεκ.

Αν και αυτό που εγώ κατάλαβα απ´την φράση του, είναι ότι εσείς που είστε τόσο μαλάκες και ρίχνετε την ψήφο σας σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή επικυρώνετε την αυτοεξορία σας.

Είτε ως μετανάστες στο εξωτερικό, είτε στις ουρές για τα συσσίτια αγάπης του Μέγκα και του Σκάι.

3 comments:

  1. Οσο ο Σύριζα θα δίνει "τροφή για σχόλια κ κριτική" είναι λογικό ένα αντίπαλο κόμμα (τη στιγμη που πιέζεται εσωκομματικά κ εξωκομματικά από ακροδεξιες φατρίες με αποτέλεσμα να κανει μια ακροδεξιά στροφή για να μη χάσει τα ποσοστά του) να κάνει την τρίχα τριχιά, κ να εκμεταλέυεται καθετι στο έπακρο. Πιστεύω ότι κ ο Σύριζα θα εκμεταλευόταν ατυχείς στιγμές της ΝΔ. Τι δεν καταλαβαίνεις?

    Υ.Γ (Γιατί στη περίπτωση Δημουλά όλοι θυμηθήκαμε το "πολιτικά ορθόν" ενώ στην περιπτωση Ζιζεκ λέμε "Χούμορ , χούμορ". Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε , γενικώς σε αυτή τη χώρα λέω εγώ)

    Πρώην ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ

    ReplyDelete
  2. Δημήτρης ΚMay 21, 2013 at 6:10 PM

    Προς Ανώνυμο πρώην ψηφοφόρο ΣΥΡΙΖΑ ανωτέρω:
    Αν βρίσκεις (για οποιονδήποτε λόγο) λογικές ή αναμενόμενες τις ανακοινώσεις της ΝΔ και ειδικά αυτήν την κορυφαία ψυχεδελική στιγμή σχετικά με τον Ζίζεκ (από που κι ως που στην συγκεκριμένη δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τροφή για κριτική;) τότε ο Πολύφημος εχει δίκιο "ήρθε η ώρα να κόψετε τα ναρκωτικά γιατί σας χαλάνε"
    Ψηφοφόρος γενικώς

    ReplyDelete
  3. (από που κι ως που στην συγκεκριμένη δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τροφή για κριτική;)

    Δημήτρη εσύ θεωρείς δηλαδή ότι το να χειροκροτά ο Τσίπρας τον Ζιζεκ που λέει για γκουλαγκ, δεν αποτελεί χρυση ευκαιρία για την ΝΔ (κ το ακροδεξιο στοιχείο της Μουρουταίους, Δεξια εχτρεμ, Ομάδες Αλήθειας κλπ) που καραδοκεί εδώ και καιρό για τέτοια "δώρα" εκ μέρους του Σύριζα ε?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1