08 January 2013

Με τα μάτια του Παπακωνσταντίνου

Δεν θα μπω εγώ στον Κορυδαλλό για να διατηρηθεί η κυβερνητική σταθερότητα διαμήνυσε στη συνέντευξη του στην Έλλη Στάη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αφού για μία ώρα προσπαθούσε να εξηγήσει πώς και πότε προτοκολλούνται τα δημόσια έγγραφα, εμπιστευτικά ή μη, ο πρώην υπουργός οικονομικών είπε ξεκάθαρα ότι την ώρα που η Ελλάδα διαπραγματευόταν νέα φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, θα ήταν πρακτικά αδύνατο να χρησιμοποιούσε μία λίστα Ελλήνων καταθετών στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με την αλλοίωση της λίστας, μιας και όπως είπε δεν γνώριζε το περιεχόμενο της, παρά μόνο το σύνολο του ποσού των χρημάτων που περιείχε και τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες της.

Αυτό του είπε ο συνεργάτης του που την διάβασε, αυτό γνωρίζει και ο διωκόμενος πρώην υπουργός. Αν γνώριζα την ύπαρξη των ξαδέρφων μου θα έβγαιναν να το πω για να διασφαλίσω τη θέση μου, επιχειρηματολόγησε. Δεν ασχολήθηκε όμως καθόλου με το ενδεχόμενο τα τρία αυτά ονόματα να του μεταφέρθηκαν από τον εν λόγω συνεργάτη παρέα με τα υπόλοιπα 20, αλλά αυτό είναι κάτι που πιθανότατα να ρωτήσουν και οι αρμόδιοι ελεγκτές.

Το ύφος με το οποίο ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του ίδιου αλλά και τη φιλοσοφία που περιβάλλει κάθε υπουργική δραστηριότητα γύρω από το ζήτημα της φοροδιαφυγής ήταν πέρα για πέρα χαρακτηριστικό.

Ο Παπακωνσταντίνου δεν είπε τίποτε για τη λίστα στον Βενιζέλο, που δεν έμαθε τίποτα από τον πρώτο οικονομικό εισαγγελέα που την πήρε στα χέρια του, που ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την ανακάλυψε εντελώς τυχαία μετά από ένα χρόνο στο γραφείο του, που την παρέδωσε στον δεύτερο οικονομικό εισαγγελέα, που δύο χρόνια δεν είπαν τίποτα όλοι αυτοί σε τρεις πρωθυπουργούς, που κανένα παραδοσιακό ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε, που διεξάχθηκαν δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.

Μύλος η ιστορία.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έχει σήμερα δουλειά, ούτε καταθέσεις, παρά μόνο δάνεια. Το ΠΑΣΟΚ τον διέγραψε, ο Βενιζέλος τον πρόδωσε, το πολιτικό σύστημα τον σταύρωσε. Και για περισσότερα από δύο χρόνια μαζί με βουλευτές, υπουργούς και πρωθυπουργούς τριών κυβερνήσεων έκανε αυτό από το οποίο σήμερα πασχίζει να αποστασιοποιηθεί. Απολύτως τίποτα.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1