05 January 2013

Ιεράρχηση εξουσιών

Τροπολογία κατά την οποία δίδεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στους εν ενεργεία δικαστές κατατέθηκε εκτάκτως και θα ψηφιστεί στη βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται η υπόσχεση της κυβέρνησης και των υπουργών δικαιοσύνης και οικονομικών για αποκατάσταση μέρους των θιγόμενων παροχών των δικαστών και λύση στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις τους.

Είναι γεγονός ότι το σωτήριον έτος 2013 ξημέρωσε με πολλαπλές και δύσκολες υποθέσεις για την ελληνική δικαιοσύνη.

Φυλακισμένοι εθνικοί επιχειρηματίες, καταζητούμενοι δημόσιοι προμηθευτές, προφυλακιστέοι εκδότες, σβησμένες λίστες καταθετών και υπουργοί βουτηγμένοι ολόκληροι στο βάζο με το μέλι.

Η παρακόλληση της ομαλής διαδικασίας της πατροπαράδοτης ελληνικής δικαιοσύνης με τις πολύμηνες στάσεις εργασίας που φέρνει την Ελλάδα απολογούμενη στην ευρωπαϊκή κοινότητα και καταδικασμένη με δεκάδες πρόστιμα για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων, πρέπει να λυθεί.

Και η λύση είναι η έκτακτη παροχή 100 εκατομμυρίων στους εν ενεργεία δικαστές.

Σε μια εποχή που τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης αποδίδουν τους καρπούς των δανεισμών καναλιών και εφημερίδων, που τα ατομικά εισοδήματα των μεγαλύτερων Ελλήνων επιχειρηματιών κοκκινίζουν από ντροπή μπροστά στον περιπτερά της πλατείας Συντάγματος, η δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να κάνει απτόητη το καθήκον της.

Το παράδοξο, βέβαια, με όλες αυτές τις αδιάκοπες κινητοποιήσεις των δικαστών οι οποίες έχουν, μεταξύ άλλων, κυριολεκτικά ισοπεδώσει αμέτρητους ιδιώτες και επαγγελματίες που βρίσκουν πολύμηνο τοίχο μπροστά στις γραφειοκρατικά διαδικαστικές υποθέσεις τους, ενώ δεκάδες άνθρωποι ξεροσταλιάζουν δέσμιοι του αλλήθωρου αυτού συστήματος, είναι η ευκολία με την οποία η είδηση χάθηκε κάπου ανάμεσα στη διάσωση της χώρας, τον Παπακωνσταντίνου, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΣΟΕΕ.

Μια αντίστοιχου επιπέδου κινητοποίηση άλλης επαγγελματικής κατηγορίας εξίσου απαραίτητης για τη συνέχιση της "κοινωνικής ομαλότητα", όπως για παράδειγμα του σκουπιδιάρη, τι αντιμετώπισης θα τύγχανε από κοινή γνώμη και ΜΜΕ; Πόσες εργασιακές κατηγορίες θα στρέφονταν η μία εναντίον της άλλης; Τι θα λέγανε δημοσιογράφοι και πολιτικοί στα δελτία των 8;

Κοινωνική ομαλότητα, συντεχνιακά τερτίπια, υγειονομικές βόμβες, πολιτική σταθερότητα και στο βάθος, φυσικά, το δημόσιο συμφέρον.

Κι όμως, η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ήρεμη και συγκεντρωμένη στο καθήκον της. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει έκτακτες αποδοχές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Κι όλα αυτά χωρίς να είναι αναγκασμένοι να υποθηκεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να διαψεύσουν το ύψος του ποσού της παροχής τους ως ενδοχρηματιστηριακή παρεξήγηση, για να πουν πως τελικά τα 100 γίνανε 10 κι από αυτά στο χέρι θα πάρουν μονάχα τα 8,5.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1