25 December 2012

Ξένιος Άι Βασίλης


Ηχογραφημένο μήνυμα για τα Χριστούγεννα έστειλε μέσω του Α’ Προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς. Ο καλύτερος Ευρωπαίος πολιτικός των Γερμανών δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα όχι μόνο θα τα καταφέρει, αλλά θα επιτύχει να απογειωθεί.

Μέχρι στιγμής, βέβαια, το μόνο πράγμα που απογειώνεται στη χώρα είναι η ανεργία. Όμως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται αποφασισμένος να μας φέρει τις επενδύσεις που υποσχέθηκε προεκλογικά και που γι’ αυτές μονάχα ζει και αναπνέει.

Άγνωστο παραμένει σε όλους αν ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίσει να παραστεί στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα του δήμου Αθηναίων παρέα με τον δήμαρχο Καμίνη, όπως είχε πράξει πριν από ένα χρόνο ο τότε πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Από τη μία, η μυστηριώδης κατάσταση γύρο από την τύχη του ταλαιπωρημένου του ματιού ίσως σοκάρει τους άστεγους της πόλης, ενώ απ’ την άλλη ζωντανό παραμένει το ενδεχόμενο να αρνηθεί να σερβιριστούν οι παράνομοι αλλοδαποί.

Υπάρχει, βέβαια, και η πιθανότητα να διοργανωθεί μια πρωτοχρονιάτικη αστυνομική επιχείρηση σκούπα με την ονομασία Ξένιος Άι Βασίλης, όπου αντί να κυνηγάνε ΜΑΤ τους μετανάστες στους παγωμένους δρόμους της πόλης, θα τους μπαγλαρώνουν με δόλωμα ένα πιάτο κατεψυγμένη γαλοπούλα και δυο κουταλιές γέμιση.

Έτσι, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πράξει ταυτόχρονα και το πατριωτικό του καθήκον, γλιτώνοντας από την πείνα εκατοντάδες νόμιμα πεινασμένους και θα γλιτώσει από τα ελληνικά ταμεία ένα σημαντικό κονδύλι για χημικά, χειροπέδες και βενζίνες σε περιπολικά και μηχανάκια ΔΙΑΣ.

(Πριν από ένα χρόνο έγραφα για την “Παγωμένη Αλληλεγγύη” του Λουκά Παπαδήμου, που όχι μόνο χαιρέτησε τους άστεγους Αθηναίους, αλλά έφαγε κι αυτός από το ίδιο πιάτο. Και μετά δανείστηκε στο όνομα της σωτηρίας μας, για να ξεπληρώσει ομόλογα εκατομμυρίων.)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1