02 December 2012

Ανταγωνιστικοί άνεργοι


Ασχολίαστη από την ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει η έκθεση της τράπεζας Citygroup σύμφωνα με την οποία η ανεργία στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει το 2015 στο 40%.

Η αμερικανική τράπεζα δίνει, επίσης, 60% πιθανότητα στη χώρα να βγει από την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αλλά ούτε κι αυτό κρίθηκε άξιο παρατήρησης από τους, κατά τα άλλα, λαλίστατους κυβερνητικούς εκπροσώπους.

Άξιο παρατήρησης παραμένει, βέβαια, το γεγονός ότι εγχώριοι και ξένοι παράγοντες κρίνουν με βάση την επίσημη ανεργία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 25% και όχι την ανεπίσημη που για κάποιους ξεπερνά ακόμη και το 30%.

Πράγμα που σημαίνει ότι η πρόβλεψη του 40% θα μεταφραζόταν, με πραγματικούς όρους, σε έναν αριθμό κοντά ή και πάνω από 50%· δηλαδή τους μισούς Έλληνες.

Αν μιλήσουμε και για την ανεργία στους νέους, τότε θα βρούμε ότι η Ελλάδα έπιασε την ευρωπαϊκή πρωτιά που φλέρταρε με πάθος για πάνω από ένα χρόνο, παρουσιάζοντας τον εντυπωσιακό αριθμό του 55%.

Από την άλλη, θετικά ήταν τα σχόλια μέσα από στοχευμένα δημοσιεύματα, για τα συγχαρητήρια της Άνγκελας Μέρκελ στην κυβέρνηση Σαμαρά μετά τη βελτίωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας μέσα από τη μείωση ελλειμμάτων και μισθών.

Το ελληνικό όραμα που με τόσο πατριωτισμό έβγαζε το βίντεο από το facebook του Αντώνη Σαμαρά θέλει τους μισούς Έλληνες άνεργους με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει καταστροφική αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 και το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1