11 November 2012

Do it like Σόιμπλε

Ρωτήστε τους Έλληνες για τη δόση, είπε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών σε μία ακόμη συνέντευξη του, λίγες ώρες πριν ψηφιστεί ο ελληνικός προϋπολογισμός και ταξιδέψει ο Αντώνης στις Βρυξέλλες για να παρακαλέσει για λίγα ψίχουλα ευρωπαϊκής αγάπης.

Όλοι ξέρατε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να εκπληρωθούν οι συνθήκες όση βιασύνη κι αν έχετε, συνέχισε ο Σόιμπλε, θυμίζοντας λίγο από Παπαρήγα και την περιβόητη “ωρίμανση” του κινήματος που δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Μιας και η τρόικα δεν ετοίμασε ακόμη την έκθεση της, με τις ΗΠΑ να περιμένουν να σκάσει μετά την χρηματοπιστωτική και τη στεγαστική, και η δημοσιονομική τους φούσκα την τελευταία μέρα του 2012, ΔΝΤ και Γερμανία παίζουν τις κουμπάρες.

Μπορεί να τελείωσαν οι εκλογές και ο Ομπάμα που μας αγαπά πολύ και θέλει να δώσει μια τελική λύση στο ευρωπαϊκό ζήτημα να τις κέρδισε πανηγυρικά, όμως οι γερμανικές εκλογές είναι κι εκείνες κοντά και το παραμυθάκι της ψυχοπονιάρας Μέρκελ δεν φαίνεται να τραβά πολύ στους παραπαίοντες Γερμανούς των αμέτρητων επιδομάτων για να τα βγάλουν πέρα.

Οι πωλήσεις πέφτουν, το χρήμα κοστίζει ακριβότερα από ποτέ και το πετραδάκι που λέγεται Ελλάδα ετοιμάζεται να ταρακουνήσει για μια ακόμη φορά το σύστημα.

Αυτή είναι τουλάχιστον η κεντρική ιδέα που περνά μέσα από το μπάχαλο των συζητήσεων της αναποφάσιστης Ευρώπης που, αν θεωρήσουμε ως επίσημη γραμμή της τη γερμανική, χέστηκε πραγματικά για το μέλλον της χώρα των καλοκαιρινών της διακοπών τη στιγμή που η φλόγα που πάει να ανάψει στις ΗΠΑ ετοιμάζεται να κάψει τον δικό της κώλο.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1