24 October 2012

Κόκκινες γραμμές και πράσινα προτεκτοράτα


Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος μέσα σε μια βραδιά που τα είχε όλα. Τον πρωθυπουργό να καλεί όσους έχουν τα δικά του άντερα να σώσουν τη χώρα, τον Φώτη Κουβέλη να χαράζει τις γνωστές του γραμμές με κόκκινη κιμωλία πάνω σε βρεγμένο έδαφος και τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ να διαφημίζουν την πολιτική τους αγωνία μέσω twitter και facebook.

Πριν τα δελτία των 8 ο Φώτης δεν τα είχε βρει με τον Αντώνη ενώ ο Βαγγέλης ξαναθυμήθηκε τις ένδοξες εποχές των non paper και έβγαλε στη φόρα χαρτί του Σόιμπλε με κλειστούς λογαριασμούς για τα δανεικά που θα σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία χωρίς να τη μετατρέψουν σε γερμανοποιημένο προτεκτοράτο.

Μόλις πήγε 9 και κάτι ο Φώτης επανήλθε για να καθησυχάσει το κοινό με δηλώσεις που σήμερα το πρωί έκαναν το γύρω των πρωινάδικων. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Στουρνάρας και τρόικα μιλήσανε για ένα ολόκληρο βράδυ για να καταλήξουν εκεί που ξεκινήσανε. Ότι όλα έχουν συμφωνηθεί και πως ένα ή δύο ακόμη κατεπείγοντα νομοσχέδια θα περάσουν για έγκριση χωρίς ουσιαστικά καμία αλλαγή από τον περασμένο Αύγουστο ως σήμερα.

Όλα αυτά με τη σιγουριά της 2τούς επιμήκυνσης, κάτι το οποίο μόλις το μάθανε οι Γερμανοί αμέσως ανακοίνωσαν ότι κανείς δεν συμφώνησε για κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν η έκθεση της τρόικας έχει πάθει πνευμονία μαζί με τον Πολ Τόμσεν.

Κι όμως, Στουρνάρας και Αντώνης φαίνεται να επιμένουν ότι τα εργασιακά σώθηκαν μιας και η απόλυση θα πληρώνεται στο περίπου όπως πριν, με κάνα δυο μήνες πάνω ή κάτω στα χρωστούμενα. Δεν χάθηκε, άλλωστε κι ο κόσμος για μια αποζημίωση μπροστά στο δίλημμα επιμήκυνση ή θάνατος.

Μέσα σε όλα αυτά οι σύγχρονοι Έλληνες Ντι Πιέτρο στριμώχνανε άσχημα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το χαμένο CD των φοροφυγάδων, το οποίο ναι μεν το παρέλαβε, αλλά δεν το δήλωσε πουθενά, το έδωσε σε κάποιον υπάλληλο του και είπε στο ΣΔΟΕ να κάνει κάτι. Τελικά ούτε το CD θυμάται πού το ‘βαλε, ούτε τι είπε στο ΣΔΟΕ να κάνει, ούτε γιατί βρέθηκε αντίγραφό του στα χέρια του Βενιζέλου κι όχι σε αυτά της ελληνικής δικαιοσύνης.

Και το δούλεμα συνεχίζεται.

Τέτοιες μαζεμένες μαλακίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε να δούμε από την εποχή του τελευταίου προεκλογικού ντιμπέιτ. Καραγκιόζηδες.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1