12 October 2012

Πήραμε το Νόμπελ

Το Νόμπελ ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε η Νορβηγία και ανασηκώθηκαν οι τρίχες των Ευρωπαίων διαδηλωτών σε ολόκληρο τον Νότο.

Η ειρωνεία της απονομής του Νόμπελ δεν είναι μονάχα η συνεχιζόμενη οικονομική και κατασταλτική βία που μαστίζει την ΕΕ, αλλά και το γεγονός ότι μόλις χθες ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μπροστά σε ακροατήριο 400 τραπεζιτών δήλωσε ότι αν δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα έχουμε πόλεμο.

Αν δεν θεωρείται τραγελαφικό το γεγονός ενός Νόμπελ ειρήνης στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τις ώρες που ένας πρώην Γάλλος πρόεδρος καλεί Γερμανία και Γαλλία να τα βρουν για να μην οδηγηθεί η Ήπειρος σε πόλεμο, τότε τι;

Από την άλλη πλευρά ο πόλεμος του Σαρκοζί και η ειρήνη των εκτός ΕΕ Νορβηγών, αναμένεται να μετατραπεί άμεσα σε προπαγανδιστικό χαρτί στα χέρια των ντελάληδων των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ ως το καινούριο Καραμανλής ή τανκς. Τα νέα μέτρα έρχονται και οι αντιδράσεις Ελλήνων αλλά και Ισπανών για το δικό τους επερχόμενο μνημόνιο μόλις δέχθηκαν ένα νομπελίστικο χτύπημα.

Πάντως, είναι για να γελά κανείς με την μανία με την οποία το σύστημα εχει εισχωρήσει σε όλες τις κλίμακες των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Ενώ ο "Διαδηλωτής" αποτελέσε για το περιοδικό Time το πρόσωπο της χρονιάς, η ΕΕ τιμήθηκε για τις εκατόμβες κατασταλτικής βιας, τις χιλιάδες αυτοκτονίες της λιτότητας, τις ειρηνικές της δραστηριότητες στους βομβαρδισμούς της Λιβύης και τα βυθισμένα σαπιοκαράραβα μεταναστών στις ακτές της.

Όταν με το καλό πραγματοποιηθεί η χρήση της απειλής του Σαρκοζί για πόλεμο στα επερχόμενα νέα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης, τοτε μπορούμε όλοι εμείς οι ειρηνιστές Ευρωπαίοι να μοιραστούμε το ηθικό έπαθλο του νικητή. Τη στρατιά Μπρέϊβικ και χρυσαυγιτών που θα καλωσορίσει τη νέα ευρωπαϊκή εποχή.

Υ.Γ. Λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση του κειμένου, η Άνγκελα Μέρκελ ενθουσιασμένη με την "θαυμάσια αυτή απόφαση" δήλωσε ότι "το ευρώ αντιπροσωπεύει την ειρήνη". Αν η δήλωση Σαρκοζί ήταν αφοπλιστικά ξεκάθαρη, η δήλωση της Μέρκελ δείχνει μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να τραβήξουν το σχοινί οι σωτήρες της Ευρώπης.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1