30 September 2012

Drama Queens


Πριν από μερικούς μήνες ήταν οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι πράκτορες, η Μοσάντ και η Αλ Κάιντα μαζί με τον Τζέιμς Μποντ και τον έιτζεντ Σμιθ που θέλανε να ξεκάνουν τον Κωστάκη τον Καραμανλή. Τώρα σύμφωνα με το Βήμα είναι οι σατανικές αντιδημοκρατικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού που πήγαν να ρίξουν τον Γιωργάκη και να προσπαθήσουν να καταλύσουν τη δημοκρατία στη χώρα μας για μια ακόμη φορά.

Πώς τα φέρνει η τύχη και η μοίρα, που για περισσότερα από από 50 χρόνια ετερόκλητες ανθελληνικές δυνάμεις έχουν βάλει στο μάτι τις δύο οικογένειες-προστάτες των δημοκρατικών θεσμών της Ελλάδας, με σκοπό να τους ξεκάνουν. Αλλά ποτέ τους δεν τα καταφέρνουν.

Εν μέσω αποφάσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα δολοφονηθούν δημοκρατικά και οι τελευταίοι που απέμειναν πίσω να προσπαθούν να κρατήσουν κάτι από όσα εξαφανίστηκαν σε δύο χρόνια, ο ελληνικός τύπος εξακολουθεί να προσπαθεί να καθιερώσει τη θέση του χολιγουντιανού κομπάρσου με μια τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του που προτιμά να καθαρίσει τους ίδιους του τους θεατές, παρά να πεθάνει από την πρώτη σκηνή.

Στη μέση του θιάσου που θέλει τον πρώην -έκτακτο- υπουργό και τον νυν υφυπουργό εθνικής άμυνας να καρατομήθηκαν ως υποψήφιοι πραξικοπηματίες και τους Ρώσους υπερκατασκόπους να σώζουν από του χάρου τα δόντια τον πρώην πρωθυπουργό, οι drama queens του ελληνικού πολιτικού τζετ σετ, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής δεν μιλούν ποτέ. Βάζουν άλλους να λένε τις δικές τους μαλακίες.

Δύο άνθρωποι-ηγέτες, που κατάφεραν να επιβιώσουν από τις κακές παρέες και τα εθνικόφρονα πηλήκια, αλλά τελικά τους ‘φάγαν τα συμφέροντα. Δύο πολιτικοί ογκόλιθοι που μπορεί να μην ανοίγουν και πολύ συχνά το στόμα τους, αλλά όλα όσα έχουν να πουν μπορεί να μετατραπούν σε θεαματική υπερπαραγωγή.

Αλλά μιας και οι φερόμενοι κατά το ρεπορτάζ πραξικοπηματίες, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας, όπως πάντοτε έκαναν σε αυτήν τη χώρα τέτοιου είδους άνθρωποι, ευκαιρία θα ήταν να δοθεί και στον Στυλιανό Παττακό ένα δημόσιο αξίωμα πριν πεθάνει, μιας και όλοι οι διάδοχοι του έχουν αποκατασταθεί πολιτικά. Ίσως η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας να ήταν ακριβώς αυτό που ταιριάζει στην περίπτωση μας.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1