14 July 2012

Ας μην μιλήσουμε για τίποτα

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες ένα πολύ χαριτωμένο κείμενο το οποίο επικαλείται έγκυρες επιστημονικές μελέτες και μαρτυρίες αναλυτών. Κεντρική του ιδέα είναι να σταματήσουμε όλοι να μιλάμε για τις αυτοκτονίες, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα τις κάνουμε να μειωθούν.
Δεν με ενδιαφέρει ο συγγραφέας ο ίδιος -μιας και ούτε τον διαβάζω, ούτε τον ξέρω για να εκφέρω γνώμη- αλλά η άποψη η ίδια. Στο κείμενο αυτό παρατίθεται το παράδειγμα των νήσων της Μικρονησίας, όπου οι μελέτες έδειξαν ότι όσο τα τοπικά ΜΜΕ μιλούσαν για αυτοκτονίες, τόσο περισσότεροι σάλταραν από τα μπαλκόνια.
Επίσης γίνεται αναφορά στη Νορβηγία -όπου είναι γνωστό σε όλους ότι τα πάντα είναι τόσο τέλεια, που δεν έχουν τι να κάνουν και ρίχνουν μια αυτοκτονία για να σπάσουν τη μονοτονία- και προσδιορίζεται ως η χώρα όπου ο πληθυσμός της δεν έμαθε ποτέ ότι ο γιος ενός πρωθυπουργού αυτοκτόνησε.
Αμερικανοί, μάλιστα, προτείνουν να μην την λέμε καν αυτοκτονία, αλλά κάπως αλλιώς. Ίσως με μια πιο ποιητική λέξη όπως αυτοχειρία ή απονενοημένο διάβημα ή απλά ότι “έμεινε Παυλόπουλος για το υπόλοιπο της ζωής του”. Οι Νορβηγοί βέβαια χρησιμοποίησαν το “μη προκληθείσα από εγκληματική πράξη”. Γούστα είναι αυτά.
Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την άποψη αυτή. Πώς να μην συμφωνούσα με τέτοια ένταση, αφού μια μέθοδος σαν κι αυτή είναι βέβαιο πως μπορεί να βρει και άλλες έξυπνες χρήσεις πέρα από τις αυτοκτονίες;
Έτσι λοιπόν, από εδώ και μπρος δεν θα μιλάει κανείς για επιλεκτική δικαιοσύνη, μίζες και παρακρατικά οικονομικά κυκλώματα, διότι ακόμη περισσότεροι εν δυνάμει καταχραστές θα έμπαιναν στον πειρασμό να κλέψουν το δημόσιο και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Επίσης δεν θα αναφέρουμε επ’ ουδενί τη λέξη ανεργία, μιας και κάθε φορά που βλέπουμε τα στατιστικά στοιχεία της συχνότητας των απολυθέντων, ακόμη περισσότεροι επιχειρηματίες τρέμουν στην ιδέα να μην μπορέσουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, απολύοντας τους τώρα που ακόμη τα πράγματα τούς πάνε καλά.
Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει καμία νύξη στο γεγονός ότι οι μισοί νέοι κάτω από τα 25 δεν μπορούν να βρουν δουλειά, αφού η ήδη αυξημένη υπογεννητικότητα θα κατατάξει το “ελληνικόν έθνος” πρώτο στη λίστα με τα υπό εξαφάνιση είδη, αλλά και εκατοντάδες γονείς που ήδη έχουν πάρει την απόφαση να σαλτάρουν από το μπαλκόνι λόγω της προβολής των αυτοκτονιών από τα ΜΜΕ, θα πάρουν μαζί και τα παιδιά τους σαν σύγχρονες Σουλιώτισσες. 
Δεν θα αναφέρονται ακόμη ληστείες, δολοφονίες, ριφιφί και λοιπές εγκληματικές πράξεις γιατί αυτό θα ενισχύσει το προαναφερθέν φαινόμενο της τρομοκρατίας των επιχειρηματιών, και τα λουκέτα λόγω φόβου θα ξεπεράσουν ακόμη και εκείνα της κρίσης.
Τέλος, δεν θα γίνεται καμία αναφορά σε θέματα πολέμων, επαναστάσεων, εξεγέρσεων και βιαιοπραγιών σε καταπιεσμένους, εξασθενημένους και αδικημένους λαούς αλλά και εργάτες ανά τον κόσμο, γιατί το μικρόβιο της επανάστασης διαδίδεται τόσο εύκολα, όσο εύκολα κολλάς στην τηλεόραση με τη Σιλά και μετά πας και ψηφίζεις Αντώνη Σαμαρά.  
Εδώ διάβασα το κείμενο: http://bit.ly/M9d14y

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1