25 June 2012

Το μοναστήρι να ´ναι καλά

Την παραίτηση του απο υπουργός οικονομικών απέστειλε στον μονόφθαλμο Αντώνη Σαμαρά, ο Βασίλης Ράπανος. Το ερώτημα βέβαια που βασανίζει όλη την κοινή γνώμη είναι το πώς γίνεται να παραιτηθεί κάποιος που δεν πρόλαβε ακόμη να προσληφθεί, αλλά η ελληνική δημοκρατία έχει αποδείξει πως είναι πιο ανίκητη κι από τον μυθικό "μαλάκα".

Το κενό που δημιουργήθηκε στο υπουργείο οικονομικών οφείλει βεβαίως να καλυφθεί κάτι που πιθανότατα δεν θα ισχύσει για το προεδρικό πόστο της Εθνικής Τράπεζας που μπορεί κάλλιστα να επανέλθει μιας και δεν έχει πολλές αρμοδιότητες παρά μονάχα την αποδοχή νέων ανακεφαλαιοποιήσεων και την έγκριση μπόνους.

Ανάμεσα στους πολλούς υποψηφίους ξεχωρίζουν βεβαίως και οι περιπτώσεις δύο ανενεργών αλλά άφθαρτων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Αργύρη Ντινόπουλου.

Ο Άδωνις είναι έτοιμος να απειλήσει τον Αντώνη Σαμαρά πως αν δεν υπουργοποιηθεί όχι μόνο θα κηρύξει προσωπικό τζιχάντ στους Τούρκους, αλλά θα γεμίσει αυτός και τα αυγά του το τουίτερ με ημίγυμνες φωτογραφίες του στην παραλία.

Από την άλλη ο Αργύρης Ντινόπουλος που πριν από μερικές μέρες εξέφρασε κι ένα μικρό παράπονο που κάποιοι δεν εκτίμησαν τα ξερατά που έβγαζε το στόμα του σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ που εμφανιζόταν σε καθημερινή βάση, είναι διατεθειμένος μπροστά στην υπουργοποίηση του να παραδεχτεί ότι οι γκέι δεν είναι οι "ανώμαλοι" που μέχρι πρότινος αποκαλούσε, αν και εφόσον παραμείνουν παρθένοι για όλη τους τη ζωή.

Βέβαια σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει κι ένα βαθύ ηθικό δίδαγμα. Μπροστά στην καρέκλα είναι όλοι τους διατεθειμένοι να δώσουν και την τελευταία σταγόνα του αίματος τους. Τι ωραία που θα ήταν τα πράγματα αν ο ίδιος ζήλος υπήρχε και στην υπόλοιπη πολιτική τους σταδιοδρομία.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1