27 February 2012

Ομιλείτε ελληνικά

Τη χαριτωμένη ιστορία με τη μία ψήφο που καταδίκασε την πρωτιά στην επιλογή της ανεπίσημης γλώσσας του πλανήτη φαίνεται πως εκδικείται σήμερα η Ελλάδα.
Η είδηση για αποστολή Γερμανών εφοριακών στη χώρα μας, με σκοπό να δείξουν στους δικούς μας πώς γίνεται σωστά η δουλειά, συνοδεύτηκε από τη διευκρίνηση που θέλει τους ενδιαφερόμενους που μιλούν την ελληνικήν να αυξάνουν τις πιθανότητες επιλογής τους.
Σύντομα, το κάλεσμα για την επίσκεψη στη χώρα των πακέτων διάσωσης των κατοστάδων δισεκατομμυρίων θα επεκταθεί και σε πολλούς ακόμη κλάδους, πέρα από τον εφοριακό.
Εκεί που μέχρι σήμερα πάσχει το ελληνικό κράτος, εκεί που ως τώρα όλοι αχρήστευσαν τις θητείες τους, στην κάθε περίπτωση όπου πόροι που προορίζονταν για κοινωφελείς, κρατικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς γίνανε καπνός, ένας ελληνομαθής πολίτης του κόσμου θα αρπάζει την ευκαιρία της ζωής του.
Είναι περιττό να αναφερθεί ότι οι δηλώσεις συμμετοχής των υποψήφιων εφοριακών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τη μέχρι τώρα ζήτηση. Είναι βέβαιο, όμως, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει και συνέχεια.
Φυσικά, κάθε κλάδος απαιτεί και συγκεκριμένη εξειδίκευση της ελληνικής γλώσσας. Έτσι, άλλο επίπεδο θα πρέπει να έχει ο εφοριακός, άλλο ο τελωνειακός, άλλο ο δικαστικός και άλλο ο μπάτσος.
Όσον αφορά τον τελευταίο, αυτός είναι τυχερός μιας και θα έχει το λιγότερο διάβασμα από τους υπόλοιπους. Μετά το Λόλα να ένα μήλο, η υπηρεσία δεν απαιτεί καμία περαιτέρω ακαδημαϊκή γνώση.
Τα δύο επαγγέλματα που αναμένεται να μείνουν άρια ελληνικά θα είναι εκείνα του πανελίστα δημοσιογράφου και του πολιτικού. Περισσότερες εξηγήσεις από την απτή πραγματικότητα, δεν χρειάζονται.
Στα πλαίσια του παγκόσμιου ενδιαφέροντος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και παραφράζοντας το πασίγνωστο βρετανικό ριάλιτι που καλούσε τον κόσμο να ζήσει για μια βδομάδα στην Ελλάδα, είναι ήδη έτοιμη ολοκαίνουρια αλυσίδα φροντιστηρίων με τίτλο “Learn Greek in a Week”. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1