05 February 2012

Της παιδείας το κάγκελο

Στο χαλαρό, μετά από τις επιτυχημένες κωλοτούμπες Ευρωπαίων και αυτοχθόνων πολιτικών, φαίνεται να πέρασε η νέα εφεύρεση του υπουργείου παιδείας της Άννας Διαμαντοπούλου.
Το επιτελείο του υπουργείο ανακάλυψε, όπως φαίνεται, τον τρόπο με τον οποία θα καταφέρει να επιτύχει την επίλυση του προβλήματος των λεγόμενων “άνεργων πτυχιούχων”, αναβαθμίζοντας τους σε απλώς “άνεργους”.

Από ότι φαίνεται, από το 2014 οι μαθητές λυκείου θα διαγωνίζονται από την πρώτη τάξη ως και την τρίτη για να εξασφαλίσουν το βαθμό του απολυτηρίου, μιας και οι βαθμοί όλων των τάξεων θα λαμβάνονται πλέον υπόψιν.

Στο τέλος της τρίτης τάξης του λυκείου, με μια απλή, ήρεμη και ξεκούραστη διπλή σειρά εξετάσεων, θα δοκιμάζονται σε όλα τα μαθήματα για το βαθμό απολυτηρίου και επιπλέον στα 3-5 βασικά για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Όπως κάπως μπερδεμένα δηλώθηκε, σχολές που έχουν έλλειψη φοιτητών, δεν θα χρειάζονται εξετάσεις. Έτσι όλα τα τμήματα - ρουσφέτια κουμπάρων καθηγητών και δημάρχων του κώλου που τα παίρνουν από το φοιτηταριό εδώ και δεκαετίες, θα ανοίγουν τις πύλες της ανεργίας και της παντελούς έλλειψης στοιχειώδους επαγγελματικής απο- κατάστασης/κατάρτισης χωρίς καθόλου άγχος.

Όποιος δεν γουστάρει το νέο σύστημα παιδείας, να πάει να γαμηθεί. Αλλιώς ας στείλει τα παιδιά του να σπουδάσουν στο αμερικάνικο κολέγιο, σαν την Αλέκα.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1