25 January 2012

Ποινικοποιήστε τη μαλακία

Επίθεση εξαπέλυσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσος Παπαδάκης εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου και του πολιτικού συστήματος που “εκπροσωπεί” για τη δήλωση περί “μακελειού αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου”.
Του “μακελειού” ακολούθησε, φυσικά, και η εξομολόγηση Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη μη ανάγνωση ενός τόσο ασήμαντου να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματίας πολιτικός, μνημονίου.
Οι δύο υπουργοί έπειτα από τις δηλώσεις τους, επιδόθηκαν σε ένα ραδιοφωνικό μαραθώνιο. Ο μεν Ανδρέας υποστήριξε πως το “μακελειό” αφορά τα κόμματα και όχι την ελληνική κοινωνία ενώ ο Μιχάλης επιβεβαίωσε την άποψη ότι το διάβασμα μιας σύμβασης που δεσμεύει έναν ολόκληρο λαό χαίρει δευτερευούσης σημασίας μπροστά στο τιτάνιο έργο της κρατικής καταστολής.

Ο πρώην προστάτης του πολίτη συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που εκείνος ήταν υπεύθυνος της διαχείρισης της κατάστασης, τίποτα δεν θα πήγαινε σκατά, ενώ ο ηττημένος από το αντάρτικο των πασόκων βουλευτών για το θέμα των φαρμακοποιών Λοβέρδος, επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι μελέτησε διεξοδικά τους όρους του μνημονίου πριν το ψηφίσει, δίχως να το διαβάσει στο πόδι όπως κάτι άλλα ρετάλια της πολιτικής σκηνής.
Άξιο παρατήρησης αποτελεί το γεγονός πως στην επίθεση του προς τον υπουργό υγείας, ο αντιεισαγγελέας σημειώνει ότι “η πράξη του -υπό την κάλυψη της βουλευτικής του ασυλίας- άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος”.
Ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος σε τούτον εδώ τον τόπο, τι άλλο χρειάζεται πια να γίνει για να παύσει η πολιτική μαλακία να θεωρείται πλημμέλημα και όχι κακούργημα...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1