23 January 2012

Αθυρόστομοι

Την απομάκρυνση από τα καθήκοντα του υπουργού των εξωτερικών της Ρουμανίας Τεοντόρ Μπακόνσκι, αποφάσισε ο πρωθυπουργός της χώρας Έμιλ Μποκ. Αιτία τα απαξιωτικά σχόλια του υπουργού στο μπλογκ του. 
Αποκάλεσε τους διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, “ανόητους και βίαιους κάτοικους των φτωχομαχαλάδων”. 
Στο ίδιο κείμενο, τους συνέκρινε με τους ανθρακωρύχους της δεκαετίας του ’90, που “χρησιμοποίησαν βία για να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις”. 
Μέγα το σφάλμα του Βαλκάνιου ΥΠΕΞ. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει τους Ρουμάνους διαδηλωτές μαλάκες στα γαλλικά, και να μην ανοίξει ρουθούνι. Τα αμέτρητα εγχώρια παραδείγματα είναι αυτά που δικαιώνουν του Πάγκαλου το αληθές. 
Άλλωστε, στην Ελλάδα μόνο αν στο υβρεολόγιο σου περιλαμβάνεται το όνομα Γιώργος ή Νίκος ή Αντρίκος Παπανδρέου, ή Κάρολος Παπούλιας ή έστω Θεόδωρος Πάγκαλος, θεωρείται πράξη αξιόποινη.
(Μπορεί στη χώρα μας οι μισθοί να “ρουμανοποιούνται”, αλλά η μαλακία που δέρνει το πολιτικό μας σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να χάσει την ελληνικότητα της). 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1