12 January 2012

Βενσερέμος Ιτάλια

Ως χύμα και πολύ τσεκουράτο τύπο παρουσίασαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τον Παπαδήμιο συνάδελφο, συναγωνιστή και συν-τριάτεραλ βαλτό πρωθυπουργό της Ιταλίας, σενιόρ Μόντι, συγκινώντας, σύμφωνα με την έγκυρη πληροφόρηση των οκτώ, ολόκληρο το πανελλήνιο.

Πήγε, μας είπαν, στη Μέρκελ και με υφάκι λατίνου τραπεζίτη την έβαλε στη θέση της, την κάρια. Άκου να δεις πατημένο στρούντελ, της είπε, εγώ δεν είμαι μαλάκας σαν τον Σίλβιο που σε φώναζε χοντροκώλα αγάμητη. Φρόντισε να τα πας καλά μαζί μου. Μην ξεχνάς τι δουλειά κάνω.
Φοβισμένη η Μέρκελ άκουσε τι είχε να της πει ο επαγγελματίας τραπεζίτης που στον ελεύθερο του χρόνο κάνει τον πρωθυπουργό, και λούφαξε. Το ίδιο βράδυ όλα τα ελληνικά μέσα, σηκώνοντας τη σημαία της επανάστασης με τον Τσε Γκε Μόντι και το πούρο του, έβγαλαν από τα βάθη της χρεωμένης ψυχής του Έλληνα, τον πόνο του κατατρεγμένου.
Να ένας ήρωας που πάτησε πόδι, καμαρώστε τον με τι χάρη έβαλε το Ανατολικογερμανικό πρέτζελ στη θέση του, αυτό είναι το σωστό δείγμα ηγέτη, ο αληθινός πατριώτης, κι άλλα πολλά παρόμοια ακούογονται ολημερίς από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.
Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι τέτοιοι λαϊκοί ήρωες για τους προλετάριους του κόσμου και εκεί που πας να χάσεις κάθε ελπίδα σου για το ανθρώπινο είδος, βγαίνει κι ένας Μόντι για να σου δείξει το δρόμο τον αληθινό.
Τέτοιος είναι ο ενθουσιασμός των Ελλήνων με το νέο επίτευγμα του γείτονα πρωθυπουργού, που για πρώτη φορά μετά από ενάμιση σχεδόν αιώνα, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας ακόμη παράταξης στα πρότυπα των πατριωτικών κομμάτων της μετα-επαναστατικής εποχής. Το Ιταλικό. 
Μιας και την εποχή εκείνη στο τέλος αποδείχθηκε ότι Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσσοι μας φορέσανε πλερέζα, μη μείνει παραπονεμένος τώρα ο επαναστάτης Μόντι και η παρέα του.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1