08 January 2012

Τους Κουλούρηδες μην κλαις

Θλίψη και αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής αστυνομίας για την αναστάτωση την οποία προκάλεσαν τη νύχτα του Αϊ Γιαννιού τραμπούκοι αστυφύλακες των Αθηνών.
Γυρίζοντας από τη νυχτερινή του διασκέδαση, ο πρώην υπουργός Κίμωνας Κουλούρης κατουριόταν απίστευτα. Πάτησε λοιπόν το γκάζι για να προλάβει να φτάσει μια ώρα αρχίτερα σπίτι του, μιας και η κατάσταση του ήταν δραματική.
Άδειοι οι δρόμοι, αδύναμη η κύστη, πέρασε με κόκκινο μερικά από τα φανάρια μπας και προλάβει το κακό. Αλλά κάποια κωλόψαρα της Ελληνικής Αστυνομίας του χάλασαν τη βραδιά. 
Δεν είχαν φαίνεται εμπεδώσει τον χρυσό κανόνα του μπάτσου. Ορκιζόμαστε να προστατεύουμε και να δίνουμε τη ζωή μας για τον Έλληνα πολιτικό, δεσμεύτηκαν στη σχολή τους οι άνθρωποι. Θάνατος στον κάθε πολίτη που έχει το θράσος να βρίζει την κυβέρνηση, αναφώνησαν στο τέλος της ορκωμοσίας τους.
Κι όμως, με τη μικρή εμπειρία τους, τα συγκεκριμένα όργανα του πολιτικού συστήματος της χώρας δεν αντιλήφθηκαν εξ αρχής την ταυτότητα του επιβάτη του αυτοκινήτου που παραβίασε τα κόκκινα φανάρια, δίχως να του αφήσουν πολλά περιθώρια.
Ο εν λόγω πολιτικός έκανε αυτό που έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου, που δεν τον υπακούει πια. Πάτησε γκάζι, πέρασε πάνω από έναν μπάτσο και αποφάσισε να συνεχίσει το δρόμο του για τη λεκάνη του σπιτιού του. Νέοι και άβγαλτοι ένστολοι, πήγαν να σταματήσουν τον ίδιο άνθρωπο που ορκίστηκαν να δώσουν και τη ζωή τους για να προστατέψουν.
Στον τόπο κατέφτασαν αμέσως αξιωματικοί της ασφάλειας με κάτι μολότοφ στα χέρια, που μόλις είχαν φτιάξει κι έψαχναν να βρουν κανένα μαλάκα περαστικό να τις χώσουν στην τσάντα του για να βγάλουν το άχτι τους που τους βάλαν υπηρεσία σαββατόβραδο Αϊ Γιαννιού. Τους καταγράφουν δεν τους καταγράφουν πια με κάμερες, δεν έχει καμία σημασία.
Αφού πρώτα προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον πρώην υπουργό από το σοκ, ο ένας εκ των δύο έδειξε στον Κίμωνα Κουλούρη κάποιες ασκήσεις αυτοελέγχου της κύστης και αντίστροφης αυθυποβολής της ανάγκης για κατούρημα, που του είχε μάθει μια πόρνη από τη Νιγηρία όταν έκανε νταβάς της για ένα φεγγάρι.
Οι προσπάθειες να τον συνεφέρουν δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Βλέποντας τον πρώην υπουργό σε άσχημη κατάσταση, μετέφεραν την είδηση στα κεντρικά της ΓΑΔΑ, οι οποίοι με τη σειρά του έδωσαν εντολή να μεταφέρουν εσπευσμένα τον Κίμωνα στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα με καθαρή λεκάνη.
Αφού κατέφτασαν δύο ακόμη οχήματα της ασφάλειας για συνοδεία, ξεκίνησαν όλοι μαζί. Μερικά λεπτά και κάμποσα ακόμη κόκκινα φανάρια αργότερα, ο υπουργός Κουλούρης κατέφθασε στην καθαρή λεκάνη του τμήματος, έκανε την ανάγκη του, έπλυνε τα χέρια του, ήπιε λίγο νερό και έφυγε στην ευχή του Αϊ Γιαννιού ευχαριστώντας όλους τους άξιους υπηρέτες του νόμου, της τάξης και της κυνο-πρέπειας.
Όσο για τον αστυφύλακα που χτύπησε το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού, έχει ήδη ανακοινωθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Στον έλεγχο του αυτοκινήτου από εμπειρογνώμονες της τροχαίας βρέθηκε ένα ελαφρύ βαθούλωμα στον δεξιό μπροστά προφυλακτήρα. Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι προκλήθηκε από το σώμα του μπάτσου, τότε εξετάζεται ακόμη και η αποπομπή του από το Σώμα.
Οι υπόλοιποι αστυφύλακες που συμμετείχαν στο περιστατικό πήραν ειδική άδεια να ξεδώσουν από την ένταση της βραδιάς. Πήραν έτσι μερικούς συναδέλφους της ομάδας Δίας και στόλισαν την πλατεία Εξαρχείων με κάμποσες κρότου λάμψης, έσπασαν δυο τρεις τζαμαρίες γύρω καφετεριών και μπαρ και συνέλαβαν καμιά δεκαριά άτομα γιατί ήταν αξύριστοι και τους στραβοκοίταζαν.
(Κάτι τέτοια περιστατικά, είναι αυτό που λένε, δώρο θεού. Απ´ ότι φαίνεται η πλύση εγκεφάλου είναι τέτοια, που ακόμη κι αν τους πατάνε κάτω, τα όργανα της δικαιοσύνης αλλά και η ίδια κυρίως η δικαιοσύνη, μιλά για παρεξήγηση, αφήνει τον ύποπτο πολιτκό ελεύθερο και θεωρεί το συμβάν λήξαν. Σαν να μην έγινε ποτέ. Όπως ποτέ δεν φορτώνονται πολίτες με πολεμοφόδια, ποτέ ένστολοι δεν μπαίνουν σε μαγαζιά κόσμου με τη βία συλλαμβάνοντας αθώους, ποτέ δεν ελέγχουν τα κυκλώματα ναρκωτικών, πορνείας και προστασίας, ποτέ δεν έχουν επιχειρήσει να σκοτώσουν κόσμο γιατί τους έβρισε τα αφεντικά, ποτέ δεν έχουν ψεκάσει σαν κατσαρίδες ανθρώπους που βρίσκονταν στο διάβα τους, ποτέ δεν έχουν δολοφονήσει παιδιά.)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1