11 December 2011

Η Ευρώπη των λαών

Δύο μόνο μέρες μίας συνόδου κορυφής μάζεψαν δέκα χρόνια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. 
Η Γερμανίδα επέβαλλε όρους παραδειγματικής τιμωρίας σε όσους δεν την υπακούσουν. Ο Βρετανός απαίτησε κανείς να μην πειράξει την ασυδοσία του Σίτυ του Λονδίνου. Το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο το έχει γραμμένο στα παπάρια του.
Ο Γάλλος στόλισε στα μπινελίκια τον Βρετανό γιατί εκείνος πάει και ζητάει να μην μπουν στο γερμανικό έλεγχο οι τράπεζες του, αλλά αυτός πώς να ζητήσει το ίδιο, όταν τ’ αρχίδια του είναι κλειδωμένα στη μπιζουτιέρα της Κάβλα Μπρούνι;
Η Γερμανίδα δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά των αντιευρωπαϊστή Βρετανό. Αυτοί οι κρυόκωλοι Εγγλέζοι είναι καλοί μόνο για να μας βάζουν τα λεφτά σε νησιά του Ειρηνικού.
Ο Βρετανός δεν πολυέσκασε για τα μπινελίκια. Έτσι κι αλλιώς οι ψηφοφόροι του πάντα πίστευαν ότι ο κόσμος τελειώνει στο κανάλι της Μάγχης. Οι ηγέτες του δεν χρειάστηκε ποτέ να επιχειρηματολογήσουν και πολύ για τη στάση που τόσα χρόνια ακολουθούν. Μια έξοδος από την Ευρώπη με απαλλαγή από τις επιταγές των 17, το πολύ πολύ να τους εξασφαλίσει την ίδια μοίρα με τη Νορβηγία και την Ελβετία.
Αυστριακοί, Μπενελούξ, Σκανδιναβοί και ΑνατολικοευρωπΕοι δορυφόροι ψάχνουν να βρουν πόσα θα βγάλουν από τη νέα μπιζνα που πάει να στηθεί. Τόσα παλικάρια έστελναν οι μεν στους εμφυλίους των δε και μετά όλοι μαζί πλάι πλάι με τον Γιάνκη, για να ελευθερώσουν το λαό του Σαντάμ και του Ταλιμπάν. Έφτασε η ώρα να εισπράξουν.
Τα “γουρούνια” έχουν λουφάξει. Ισπανός, Ιρλανδός και Πορτογάλος βρίσκεται μεταξύ δημοψηφίσματος, τυπώματος χρήματος και Μπάρτσα - Ρεάλ. 
Για το τέλος έμεινε ο Ιταλός με τον Έλληνα. Αυτοί είναι μια κατηγορία από μόνοι τους. Οι πρωθυπουργίες τους είναι το μέλλον. Άλλωστε πάντα ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Γιατί να χαλάσουμε τώρα την παράδοση;

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1