09 November 2011

Ο Τεχνοκράτης

Εδώ και μέρες μας λένε όλοι, ότι ψάχνουν να μας βρούνε έναν τεχνοκράτη. Έναν με διασυνδέσεις, με γνωριμίες, με κονέ, που θα μας βγάλει από το τέλμα. Θα σώσει το τραπεζικό σύστημα και θα μας γλιτώσει από τη βέβαιη χρεοκοπία... Ξεσκόνισα λοιπόν τον Μπαμπινιώτη από το ράφι και έπεσα πάνω στον όρο "τεχνοκράτης":

τεχνοκράτης (ο) [τεχνοκρατών] 1. κάθε οπαδός της θεωρίας της τεχνοκρατίας 2. ανώτερος διοικητικός υπάλληλος, ειδικός επιστήμονας ή πολιτικός, ο οποίος ασκεί το λειτούργημά του με γνώμονα τις υπαρκτές οικονομικές συνθήκες και απαιτήσεις, χωρίς να προτάσσει ως κριτήριο τις συνέπειες των επιλογών του για τον ανθρώπινο παράγωντα: στελέχωση υπουργείων και δημοσίων οργανισμών με τεχνοκράτεςκαι όχι με απλά κομματικά στελέχη || (συχνά κακόσ.) οι ~ αποφάσισαν το κλείσιμο της επιχείρησης αδιαφορώντας για την τύχη των εργαζομένων.

Υ.Γ. 10/11/2011 Τον τεχνοκράτη, τον βρήκανε. Και όταν ρωτήθηκε επί τούτου, απάντησε "δεν είμαι πολιτικός, είμαι τεχνοκράτης". 

1 comment:

  1. Το θέμα δεν είναι ο Παπαδήμος και ο κάθε τεχνοκράτης.Το θέμα είναι πως από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να μας πείσουν πως ο Παπαδήμος είναι κάτι σαν σωτήρας.Πολλοί πίστεψαν ότι θα έρθει κάποιος Μεσσίας και θα μας σώσει από όλα τα κακά,θα μειώσει την ανεργία,θα μειωθεί το έλλειμμα κτλ κτλ.Δεν έχουν καταλάβει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα είναι απλά ένας διαχειριστής.Δεν είναι ένας άλλος Κολοκοτρώνης-πατριώτης που θα πάει στους ξένους και θα λυτρώσει τη χώρα από τον ξένο κατακτητή.Απλά θα τρέξει αυτά που πρέπει να γίνουν και που κάποιοι δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αναλάβουν για πολλούς λόγους,για εμένα κυρίως πολιτικούς.Δεν τον ενδιαφέρει να προασπίσει τα δικαιώματα και τις περιουσίες του λαού,δε θα βγει αύριο και θα πει μην κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν τον φόρο στη ΔΕΗ.Να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα,για να μην έχουν τζούφιες ελπίδες.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1