08 November 2011

Εγωισμοί

Είναι πολλοί που λένε ας φύγει ο Γιωργάκης και ας τον διώξει ο κάθε Ευρωπαίος. Δεν τους νοιάζει πώς και γιατί, απλά να φύγει. Χειρότερα δεν γίνεται, λένε, μετά από αυτόν. Ας ξεκουμπιστεί να φύγει και ας φταίει και η Μέρκελ. Ας μας αδειάσει τη γωνιά και ας είναι ο Σαρκοζί αυτός που τον κατέβασε. 
Φτάνει να φύγει. Να την κάνει γιατί δεν τους άρεσε το δημοψήφισμα. Να την κάνει γιατί δεν τους πλήρωσε κι άλλους τόκους. Να την κάνει γιατί τελείωσε το έργο τους και τώρα είναι έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί. 
Ε, όχι ρε φίλε. Φτάνουν τα πασαρίσματα ότι ο “κύριος” Τρισέ, η “κυρία” Λαγκαρντ και ο “κύριος” Σόιμπλε ήταν αυτός που του είπε σήκω φύγε τώρα, αφού πρώτα έγινε η δουλειά, κι εσύ να κάθεσαι να λες στα τσακίδια και ας είναι κι έτσι. 
Έφαγες τόσο ξύλο. Κατάπιες όλων των ειδών τα χημικά. Πλήρωσες και το γάλα που βύζαξες. Σε κάνανε να χάσεις τον ύπνο σου, την ελπίδα σου και την υγειά σου και τους ακούς να σου λένε ότι οι άλλοι τον έδιωξαν; 
Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με αυτό, αλλά ας έχεις και λίγο εγωισμό. Όσο και να σου λένε ότι είσαι μία μικρή μειοψηφία, ένας παρακρατικός, ένας απολιτίκ ή γραφικός, ας έχεις και λίγο εγωισμό. Εσύ τον έδιωξες, γιατί αν δεν τον έδιωχνες, αν δεν σηκωνόσουν να κυνηγήσεις αυτόν και το συνάφι του όπου και να τους πετύχαινες, ακόμη εκεί θα ήτανε.
Μα τι λέω; Ακόμη εκεί είναι. Σου λένε ότι τον έδιωξαν κάποιοι περίεργοι Ευρωπαίοι, ενώ αυτός ακόμη ως “κύριος Πρωθυπουργός” συστήνεται. Σου λένε ότι τον έκαναν αυτοί να παραιτηθεί, ενώ τούτος εδώ κάνει τον δύσκολο. 
Τώρα είναι που πρέπει να έχεις και λίγο εγωισμό. Γιατί τώρα που τον έκανες να λέει πως θα φύγει, κάθεσαι και περιμένεις ποιον θα επιλέξει πρώτα, για να αποτελειώσει όσα άρχισε. Κι αν δεν έχεις εγωισμό για σένα, ας έχεις για τον δίπλα σου. Ας έχεις, στην τελική, για αυτόν που σου λέει ότι τόσους μήνες δεν έκανες τίποτα, γιατί εσένα σε έχουνε γραμμένο. Σε έχουνε μόνο για να πληρώνεις και να τιμωρείσαι.
Ε, όχι ρε φίλε. Εσύ τον έκανες δύο φορές να πει φεύγω, αλλά να είναι ακόμη εδώ. Και για να είναι ακόμη εδώ, στο τέλος κάτι δεν έκανες καλά. Μην τον αφήσεις να σου φορτώσει με κάποιον άλλο, αυτά που εσύ δεν τον αφήνεις να στα φορτώσει ο ίδιος. Γιατί στην τελική κάπου πρέπει να ‘χεις και έναν εγωισμό. Πούντος; 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1