10 October 2011

Φοροδιαφυγές και φοροαπαλλαγές

Πρώην, πάντα πρώην και ποτέ νυν, υπουργοί υφυπουργοί και γραμματείς οικονομικών, στατιστικών και λοιπών υπηρεσιών, αλλά και μεγαλοδημοσιογράφοι, δικαστικοί και εισαγγελείς, κατακεραυνώνουν τις καθυστερήσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής, κουνώντας στον αέρα δήθεν επιστολές και αποδεικτικά στοιχεία με φακελωμένους μεγαλοφειλέτες που χρωστούν τα κέρατα τους τα τράγια. 

Κλέφτες που όχι μόνο δεν έχουν πληρώσει στο δημόσιο ούτε μία δραχμή, όχι μόνο παίρνουν εδώ και δεκαετίες με έναν ανεξήγητα μαγικό τρόπο φορολογικές ενημερότητες τη μία πίσω από την άλλη, αλλά χρηματοδοτούν κόμματα και πολιτικούς, αγοράζουν και πουλάνε τράπεζες, δηλώνουν καναλάρχες και εφημεριδάδες και τραπεζώνουν πρωθυπουργούς, αδερφούς πρωθυπουργών, υπουργούς και αρχισυνδικαλιστές.

Το χειρότερο όμως δεν είναι τίποτε από τα παραπάνω. Το χειρότερο είναι ότι όλα εκείνα τα κρατικοδίαιατα φορολαμόγια, αποτελούν το μοναδικό άλλοθι της απόλυτης εξαθλίωσης, της ολοκληρωτικής ταπείνωσης και της ανελέητης εξουθένωσης του ελληνικού λαού.

Ένας στημένος φοροεισπρακτικός μηχανισμός του ενός ελέγχου το χρόνο, ένας ακόμη πιο στημένος πρωθυπουργός που μαζί με τους αντιπροέδρους και τους δελφίνους του διασύρει παγκοσμίως τον «αλήτη» τον Έλληνα που φοροδιαφεύγει και τρώει το δημόσιο χρήμα, μια στρατιά πουλημένων δημοσιοκάφρων που σταυρώνουν στα τυφλά γιατρούς, δικηγόρους, επιστήμονες αλλά και μεροκαματιάρηδες, μικροκαταστηματάρχες και δημόσιους υπαλλήλους για μια «από κούνια» ολική φοροδιαφυγή, την ώρα που στα υπουργικά συρτάρια οι λίστες με τους πραγματικούς μεγαλοφειλέτες πιάνουν αράχνες. 

Όταν το ένα χαράτσι μετά το άλλο πέφτει στα κεφάλια των Ελλήνων, όταν πληρώνεις νοίκι για το σπίτι σου, που ανήκει στην τράπεζα, για το αυτοκίνητο, που χρωστάς ακόμη δόσεις και λίαν συντόμως για τον ίδιο τον αέρα που αναπνέεις, σε συκοφαντούν, σε εξεφτελίζουν ακόμη και στις πέτρες, τα μποστάνια και τα γελάδια Αυστροουγγαρίας, Σαξονίας και λοιπών Γότθων. 

Εσύ που ακόμα κάθεσαι και ακούς ότι όλα αυτά γίνονται για να σε σώσουν, μόνο που πρέπει να πληρώσεις τα κερατιάτικα γιατί υπάρχουν μερικά κακά παιδιά που φοροδιαφεύγουν, να θυμάσαι ένα πράγμα:

Άλλο η φοροδιαφυγή και άλλο η φοροαπαλλαγή. Η κρατικοδίαιτη φοροαπαλλαγή.

Υ.Γ. 1 Το κείμενο αυτό γράφτηκε πριν τρεις μέρες, μετά από την αποκάλυψη του πρώην υφυπουργού οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά, για μία λίστα τριών χιλιάδων και πλέον οφειλετών τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.

Υ.Γ.2 Σήμερα ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός Κουσελάς δήλωσε μπροστά στον Βενιζέλο, ότι ουδέποτε είπε πως είδε ή είχε μία τέτοιου είδους λίστα.

Υ.Γ. 3 Αυτή η λίστα του Βενιζέλου με τους Έλληνες καταθέτες της Ελβετίας έχει περάσει τα σύνορα;

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1