09 October 2011

Με κρέμα ή με τυρί;

Σε τέτοιους χαλεπούς πολιτικούς καιρούς, με τα πάντα γύρω μας να διαλύονται, με κεφάλια πολιτών ανοιγμένα και στρατιές ΜΑΤατζήδων να φυλάνε ακόμη και το σούσι του Γιωργάκη, μήπως και σηκωθεί απ’ το πιάτο να τον κουτουλήσει, η κυβέρνηση εφευρίσκει καθημερινά νέους τρόπους να κάνει το χειλάκι μας να γελάσει.

Σύμφωνα με τη νέα κωμικοτραγική πολιτική του Βενιζέλου, η μπουγάτσα με τυρί θα φορολογείται με 23% αλλά η μπουγάτσα με κρέμα με 13%. Αν το σάντουιτς που τρως είναι ωμό θα το πληρώνεις φτηνότερα απ’ το ψημένο, ενώ αν είσαι καθισμένος, θα δίνεις περισσότερα από αυτά που θα σκαγες αν στεκόσουν όρθιος. 

Πολλές απορίες έχουν δημιουργηθεί στον κόσμο, αναφορικά με τις ειδικές περιπτώσεις σύνθετων παρασκευασμάτων, όπως το τσιζκέικ, τα σκαλτούνια και πολλά ακόμη παρόμοια προϊόντα. Ο υπουργός οικονομικών προσανατολίζεται στην κατάργηση όλων αυτών, αλλά και την απαγόρευση οποιουδήποτε συνοδευτικού ντρέσινγκ, που θα αλλοίωνε την πραγματική υφή της διατροφής μας. Η πρόταση, αυτή ήρθε μετά από συμβουλή του υπουργού Λοβέρδου, που πάνω από όλα νοιάζεται για την υγεία μας.

Στα πλαίσια της χιουμοριστικής οικονομικής πολιτικής, έχει ήδη καταρτιστεί ένα λεπτομερέστατο σχέδιο φορολογικού εξορθολογισμού του χάους της σημερινής αγοράς.

Ξεκινώντας από τους οίκους ανοχής, το υπουργείο οικονομικών προτείνει την υπαγωγή των διαφόρων υπηρεσιών τους, σε ποικίλες φορολογικές κατηγορίες. Έτσι από εδώ και στο εξής, πεοθηλασμοί, πρωκτικές πρακτικές και πεομαλάξεις θα κατηγοριοποιούνται ως παρά φύσιν πράξεις ανεπιτυχούς αναπαραγωγής και θα φορολογούνται με 23 % ΦΠΑ.

Οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με σεξουαλικές πράξεις μη ενδεδειγμένες από την ορθόδοξη εκκλησία, θα έχουν και αυτές ΦΠΑ 23%. Μόνον οι παραδοσιακές μέθοδοι γονιμοποίησης θα κατατάσσονται στην κατηγορία του 13%.

Επίσης, στα πλαίσια της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, θα εφαρμοστούν φορολογικά πλαφόν ως προς την αγορά τους. Έτσι, οι ναρκωτικές ουσίες από πλανόδιους αλλοδαπούς, θα επιβαρύνονται με 23%. Το ίδιο θα ισχύει και για τα αντίστοιχα οργανωμένα κέντρα πώλησης, γνωστά στο ευρύτερο κοινό και ως κόφι σοπ, εφόσον ο ιδιοκτήτης τους δεν είναι Έλληνας υπήκοος. Η αγορά από ντόπιους ντίλερ και καταστηματάρχες θα φορολογείται με 13%, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Σε περίπτωση που καλλιεργείται ή παρασκευάζεται οποιαδήποτε ποικιλία και είδους ναρκωτικού για ιδία χρήση, τότε το ποσοστό του φόρου θα πέφτει στο 5%.

Τα ναρκωτικά από μπάτσους θα πωλούνται αφορολόγητα. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1