18 September 2011

Αναμνήσεις μιας ΔΕΘ

Με τη συνέντευξη τύπου μαμούθ του Αντώνη Σαμαρά του Μητσοτακοφάγου, ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των κομματικών αρχηγών της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Πολιτικών Υποσχέσεων Θεσσαλονίκης. Ας συνοψίσουμε λοιπόν…

Ο Γιώργος ο Παπανδρέου άνοιξε την Έκθεση με μία φαντασμαγορική τελετή που όμοια της η πόλη δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Στην ομιλία του επιβεβαίωσε τα περσινά του λόγια, συμπληρώνοντας μάλιστα φέτος, ότι «τα λεφτά που υπήρχαν βρέθηκαν, και είναι τα δικά σας». Αραδιάζοντας έναν ποταμό αριθμών και ποσοστών, παρουσίασε με βλακώδη νηφαλιότητα και άγνοια κινδύνου, τη Δανία των Βαλκανίων που με τόσο κόπο χτίζει εδώ και δύο χρόνια.

Η ιλιγγιώδης κοσμοσυρροή θαυμαστών του, ανάγκασε τους διοργανωτές να μεταφέρουν το χώρο της συνέντευξης τύπου από το Βελλίδιο, στη σέντρα του γηπέδου της Τούμπας. Αλλά μία πορεία διαμαρτυρίας Ηρακλειδών, που με μεγάλη επιμονή απαίτησαν η συνέντευξη να πραγματοποιηθεί στο Καυτατζόγλειο, χάλασε τα σχέδια, αναγκάζοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι βρέθηκε να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Γ’ Αποθήκη του λιμανιού της πόλης...

Τέλος, η παρεξηγημένη υπόσχεση για τουλάχιστον έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια, διευκρινίστηκε μία μέρα μετά με την εξής ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου: "Ο πρόεδρος δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη λέξη τουλάχιστον..."

Τον πρωθυπουργό ακολούθησαν οι εξαγγελίες των υπόλοιπων κομματικών αρχηγών.

Η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στην κρίση του καπιταλιστικού κεφαλαίου, που με πόνο ψυχής την ανάγκασε να απολύσει τους εργαζομένους του 902. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις πλουτοπαραγωγικές συναθροίσεις στυλ ΔΕθ και υποσχέθηκε η επόμενη Έκθεση να πραγματοποιηθεί στο μαυσωλείο του Λένιν, στη Μόσχα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλα τα μέτωπα της αριστεράς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σφάξουν το δράκο του παραμυθιού. Κάλεσε μάλιστα σε συσπείρωση πίσω από την αφεντιά του, τις ισχυρότερες εκ των ριζοσπαστικών παρατάξεων αυτού του τόπου, συμπεριλαμβανομένων των Οικολόγων Εμπριμέ, των εχθρών της παράνομης υλοτομίας, των οργανισμών προστασίας κολεόπτερων Θράκης, δάκου Επτανήσων και Πλατύφυλλου Ζωνιανών. Από το ΚΚΕ έφαγε πόρτα…

Τέλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και υποσχέθηκε κατάργηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, βασικό μισθό 3.000 ευρώ για όλους, ενώ με μία δόση βαθιού συγκινησιακού αυθορμητισμού, δήλωσε «νοσταλγός του παλιού ΠΑΣΟΚ».

Ο Γιάννης Δημαράς καβάλα στο άλογο του Άρματός του, ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα και με σύμμαχο τον Φώτη τον Κουβέλη και τη Δημοκρατική του Αριστερά, εξέπεμψε ΣΟΣ στον Τσίπρα να περιλάβει και εκείνους στο νέο μεγάλο αριστερό του σχηματισμό, καλώντας τον να ξεχάσει το πασοκικό και κουκουέδικο παρελθόν τους.

Όσον αφορά τη Ντορούλα την Μπακογιάννη δεν έχει καμία σημασία το τι είπε στη δική της συνέντευξη τύπου. Φτάνει μόνο που ο μπαμπάκας την καμάρωσε για πρώτη και τελευταία φορά να βγάζει λόγο στη ΔΕΘ σαν αρχηγός κόμματος…

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης υπενθύμισε για μία ακόμη φορά στον ελληνικό λαό, την δεύτερη μεγαλύτερη προδοσία του Γιωργάκη, μετά το ξεπούλημα της χώρας: την παράδοση της στα χέρια του. Με τον αέρα νικητή, ο πρόεδρος των 15 βουλευτών υποσχέθηκε πως θα γίνει πρωθυπουργός για να σώσει την Ελλάδα. Δεσμεύτηκε ότι θα πετάξει στη θάλασσα όλους τους ξένους, ακόμη και αυτούς που έχουν εξωτικά ονόματα, εξαιρουμένων μόνο των Καρατζαφέρηδων, μιας και οι απόψεις για την προέλευση του επιθέτου αυτού διίστανται.

Στα πρότυπα των Κόκκινων Χμερ της Καμπότζης, αφού ξεπουλήσει πρώτα τα πάντα, θα αδειάσει τις πόλεις από τους περιττούς δημοσίους υπαλλήλους και θα τους στείλει στα χωράφια να μαζεύουν ελιές και στις στάνες να αρμέγουν κατσίκια. Φυσικά, όσοι δεν ανταποκριθούν στα καινούρια τους καθήκοντα, θα θεωρούνται προδότες του έθνους, θα μετονομάζονται σε Αχμέντ και θα πετιούνται στη θάλασσα.

Τις ομιλίες της Διεθνούς Έκθεσης Πολιτικών Υποσχέσεων Θεσσαλονίκης έκλεισε ο Αντώνης Σαμαράς. Αφού πρώτα υπενθύμισε τις τόσο πετυχημένες θητείες του ως υπουργός Εξωτερικών, Οικονομικών και Καλαματιανών εργαζομένων του Μουσείου της Ακρόπολης, επανέλαβε με στόμφο ότι μοναδικός του στόχος είναι να τελειοποιήσει το σχέδιο «Διαφάνεια», το σλόγκαν της κυβέρνησης Κωστάκη το 2004.

Επανέλαβε ότι το δραματικό ισοζύγιο εισαγωγών- εξαγωγών πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, προδικάζοντας την άμεση κατάργηση εισαγωγής τσιπούρας Μποτσουάνας και πατάτας Βιετνάμ. Για τις εισαγωγές προϊόντων Ζήμενς, παρέπεμψε το ακροατήριο στους κυρίους Μαρκογιαννάκη και Βουλγαράκη. Τόνισε πολλάκις την επιτακτική ανάγκη άμεσης εξόρυξης πετρελαϊκών και φυσικών αεριούχων κοιτασμάτων, αναγγέλλοντας την άμεση ίδρυση του Υπουργείου Αθέατου Κόσμου, με επικεφαλής τον Κώστα Χαρδαβέλα. Στην ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσει το σχέδιο «Διαφάνεια», απάντησε με την εξαγγελία ενός ακόμη καινούριου υπουργείου, του υπουργείου Playstation, με πρωτοπαλίκαρο τον Κώστα τον Καραμανλή και δίπλα του τους κυρίους Ρουσόπουλο και Αλογοσκούφη.

Κλείνοντας αυτήν την ανασκόπηση της 76ης ΔΕΘ, οφείλω να κάνω μία ιδιαίτερη μνεία στα δημόσια και δωρεάν μαθήματα μαχητικής δημοσιογραφίας, που απλόχερα προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων τύπου των κομματικών αρχηγών και ειδικά του ίδιου του πρωθυπουργού, καθώς και στο τόσο θερμό ενδοκυβερνητικό κλίμα, που αποτυπώθηκε πλήρως από τις ναυαγοσωστικές παρεμβάσεις του αντιπροεδρεύοντος πρωθυπουργού.

Συμπερασματικά, μέσα σε μία μόνο εβδομάδα μάθαμε ότι έχουμε πέντε πρωθυπουργούς: τον τυπικό, τον Αντιπρόεδρο, τον Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη και τον πραγματικό, που ακούει στο όνομα Χορστ Ράιχενμπαχ.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1