11 September 2011

Ο πιο καλός ο μαθητής


Έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία σε ότι έχει να κάνει με το χώρο της εκπαίδευσης και δια βίου μαθήσεως. Τι πιο εκπαιδευτικό και διδακτικό για ολόκληρη τη νεολαία μας, λοιπόν, από το διήμερο μάθημα που απλόχερα παραχώρησε στα νιάτα αυτού του τόπου, η πολυαγαπημένη κυβέρνηση όλων των Ελλήνων;


Το τέλος της εβδομάδας βρήκε την υπουργό παιδείας να ζητά ταπεινά συγγνώμη από όλους, για το καθαρά τυχαίο γεγονός του ξεκινήματος μίας σχολικής χρονιάς, όχι με βιβλία, αλλά με φωτοτυπίες. Υποσχέθηκε, όμως, ο επόμενος Σεπτέμβρης να βρει τα πανεπιστήμια ανοικτά προς εγγραφή, για όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές.

Στη Σαββατιάτικη ομιλία του ο πρωθυπουργός αποκατέστησε την ανασφάλεια της μέσης ελληνικής οικογένειας, εγγυόμενος προσωπικά την ύπαρξη τουλάχιστον ενός εργαζόμενου μέλους της. Η απασχόληση, όμως, είναι δικαίωμα όλων, οπότε έμεινε ορθάνοιχτος ο δρόμος για την παράνομη, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ένα καθεστώς που εξασφαλίζει πληθώρα ευκαιριών στην διαρκώς αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά.

Οι υπουργοί ανάπτυξης και απασχόλησης, εγγυήθηκαν την ομαλή μετάβαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σε αμιγώς επιχειρησιακές, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και της διασφάλισης ενός δίκαιου και αξιοκρατικού εργασιακού περιβάλλοντος, για το ξεκίνημα μίας καινούριας, ανεξάρτητης και δημιουργικής ζωής.

Η κυβερνητική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη διακριτική περιφρούρησή της από μερικές χιλιάδες αστυνομικών, απέδειξε πώς στήνεται μια διεθνής, όπως ονομάζεται κιόλας, επιχειρηματική έκθεση, χωρίς Έλληνες ή ξένους επιχειρηματίες, μη προσβάσιμους εκθεσιακούς χώρους και με την πόλη που τη φιλοξενεί αποκλεισμένη, ερημωμένη και στο τέλος της ημέρας καμένη και λουσμένη στα χημικά.

Το τέλος του διημέρου, βρήκε τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομίας της χώρας, να εξαγγέλλει έναν ακόμη φόρο ακίνητης περιουσίας, μέσα σε μερικούς μόλις μήνες. Η  αποθέωση της επιχειρηματικότητας δια στόματος του πιο στυγνού της εκπροσώπου, δίνοντας το λαμπρότερο παράδειγμα του πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα, τιμωρώντας τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου, όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις συνεχόμενες φορές.

Σε ζωντανή μετάδοση, ολόκληρη η νεολαία της χώρας παρακολούθησε δωρεάν μαθήματα ρητορικής, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, διδασκόμενη τα μυστικά της αισιοδοξίας και της ελπίδας, από τον πιο χαρούμενο ηγέτη κράτους που έχει εμφανιστεί ποτέ στην Ευρώπη. Το μάθημα αυτό σημαδεύτηκε από το αίσθημα αλληλεγγύης του αντιπροέδρου στον άλαλο από ενθουσιασμό πρόεδρο του. Το τέλος της διαδικασίας πρόσφερε αποκλειστικά μαθήματα αιχμηρής και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, από ένα πλήθος καυστικών ερωτημάτων, που σε άλλες εποχές θα ήταν η αφορμή για εισιτήριο δίχως επιστροφή στη Λέρο και τη Μακρόνησο.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1