14 July 2011

Το Ράιχ των αντιπροέδρων

Ο έτερος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Πανελλήνιου "Σοσιαλιστικού" Κινήματος, ξαναχτύπησε. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πριν καταλαγιάσει το βαρύ, μετρήσιμο μόνο σε «Παγκάλια» κυβικά,  «Ή Μνημόνιο ή τανκς» ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακούστηκε στη Βουλή, να καλεί όλους τους Έλληνες βουλευτές σε «στρατιωτική πειθαρχεία».


Φυσικά και μόλις του την έπεσαν, κάλυψε την επικίνδυνη αυτή μπαρούφα, που πάνω στη νιρβάνα του λόγου του αμφιβάλλω αν την κατάλαβε και ο ίδιος. Μιλάμε, άλλωστε, για τον μοναδικό ίσως πολιτικό, που έχει την ευχέρεια να απαγγέλει τα λογύδρια του εκτός κειμένου, σαν άλλος τροβαδούρος επικών ποιημάτων, περιμένοντας το κοινό στο τέλος να τον αποθεώσει...

Το θέμα όμως είναι ότι οι απειλές της τριανδρίας ΓΑΠ, Πάγκαλου και Βενιζέλου, με την Ελλάδα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, όχι μόνο κοπάζουν, αλλά εντείνονται. Και το ανδρείκελο που απαντά στην ανατριχιαστική ιδιότητα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει αποδείξει με κάθε επισημότητα, ότι καιροφυλακτεί να τσακίσει οποιοδήποτε αντιφρονούντα.

Ελπίζω να το έχουν καταλάβει όλοι, ότι ζούμε, πια, μία κατάσταση άκρως επικίνδυνη, έχοντας προ πολλού απολέσει και το τελευταίο δείγμα δημοκρατικής ελευθερίας.

Θανατηφόρα διλήμματα, ανοικτές απειλές βουλευτών και σενάρια βγαλμένα από τις σκοτεινότερες σελίδες της ιστορίας μας, συνθέτουν το γαϊτανάκι που έχουν στήσει τα δύο «βαριά χαρτιά» της κυβερνήσεως, με τον «κωπηλάτη» της να βαράει παλαμάκια.

Ένα γαϊτανάκι που τα ποδοβολητά του, ακούγονται σαν τις μπότες ενός Ράιχ αντιπροέδρων και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1